Redactia.ro
Home » Știri » Cei care nu poartă mască în București pot fi reclamați la politie. Număr de Whatsapp pus la dispoziție de oamenii legii

Cei care nu poartă mască în București pot fi reclamați la politie. Număr de Whatsapp pus la dispoziție de oamenii legii

Numărul crescut de cazuri COVID-19 în România a împins autoritățile la diverse tertipuri pentru a-i prinde pe cei care nu poartă mască sau nu respectă regulile de protecție impotriva coronavirusului. Astfel că, românii au la dispoziție un număr de Whatsapp unde pot trimite plângerile de acest fel.

Poliția Capitalei este cea care a venit cu inițiativa de a face public un număr de telefon pentru Whatsapp, unde locuitorii Bucureștiului pot face sesizări cu privire la persoanele care nu poartă mască în mijloacele de transport în comun, piețe și alte locuri aglomerate. Mai mult decât atât, la numărul 0755.021.218, oamenii pot trimite chiar și fotografii cu cei care sfidează regulile impuse de autorități cu privire la protejarea împotriva răspândirii coronavirusului.

“De la operaţionalizarea acestei linii telefonice, cetăţenii şi-au arătat disponibilitatea de a sesiza în ce locuri, spaţii sau mijloace de transport în comun au observat persoane, care fie nu poartă, fie poartă în mod necorespunzător masca de protecţie.
Pe fondul creşterii numărului de cazuri de infectare, Poliţia Capitalei a intensificat controalele în toate zonele Municipiului. Acum facem un apel la cetăţeni, să ne sprijine în identificarea locurilor, şi mijloacelor de transport unde, anumite persoane, nu respectă normele de protecţie individuală”, precizează Poliția Capitalei într-un comunicat.

Tot mai mulți oameni sună la politie să facă sesizări și reclamații

Cetățenii cu frica de a contacta COVID-19 încep să ia inițiativă și să colaboreze cu autoritățile române. Astfel că, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a înregistrat mai multe sesizări venite din partea celor care au dorit să anunțe autoritățile cu privire la oamenii care nu respectă regulile impuse de pandemia de coronavirus. “Verificăm cele sesizate şi mai mult decât atât, în urma acestor telefoane am construit o hartă a punctelor fierbinţi, a zonelor unde se încalcă cel mai des regulile de protecţie, zone care vor face obiectul unor verificări amănunţite”, au transmis reprezentanții Poliției Române.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: