Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cei mai buni mucenici muntenești se fac după o rețetă. Iat-o!

Cei mai buni mucenici muntenești se fac după o rețetă. Iat-o!

rețeta de mucenici muntenești

Gospodinele din toate colțurile țării se pregătesc intens pentru ziua de nouă martie, când sunt sărbătoriți cei 40 de mucenici, moment în care se pregătește reteța de mucenici.

Rețetă de mucenici muntenești. Cum se fac aceștia

Rețetele de mucenici sunt diferite pentru zonele țării, astfel că mucenicii muntenești, spre exemplu, nu seamănă deloc cu cei moldovenești. Iată cum se prepară aceștia dintâi.

Pentru rețeta de mucenici muntenești, avem nevoie de următoarele ingrediente:

300 g făină, 150- 160 ml apă foarte caldă (dar nu peste 50 de grade), sare, 2,5 l apă, coaja de la două portocale mari, coaja de la o lămâie mare, 10-12 linguri de zahăr, nucă măcinată, scorţişoară, esenţă de rom, un vârf de cuţit de sare.

Cum se prepară mucenicii muntenești. Rețetă pas cu pas

Începem rețeta de mucenici prin a pune făină într-un vas, apoi punem un praf de sare. În mijloc facem o gaură, în care vom turna apa călduță. Frământăm acest aluat până când se răcește complet și începe să devină mai elastic. Dacă nu este destul de tare, mai putem pune încă o lingură.

Când am terminat de frământat, punem niște făină pe baltul de lucru, punem aluatul iar apoi facem biluțe. Din fiecare biluță facem șnururi lungi și subțiri, iar apoi acestea trebuie rotite în forma unui opt. După ce am făcut asta, lăsă toți mucenicii la uscat, pentru 24 de ore.

Punem pe foc o oală, cu apă, zahăr, coajă rasă de portocală, ar și de lămâie, alături de un praf de sare. Când apa începe să fiarbă, putem să adăugăm și mucenicii. După aceea, dăm focul mai încet și îi lăsăm să se gătească. Când aceștia încep să se ridice la suprafață, înseamnă că mai au nevoie de trei sau patru minute până să fie gata. Când aceștia s-au ridicat la supfrață nu îi lusăm încă din oală, ci adăugăm esență de rom, scorțișoară, dar și cinci linguri de nucă măcinată. Aceștia se servesc împreună cu sos din belșug, fiind foarte diferiți de Cum se fac cozonacii moldovenești din aluat opărit. Când vrem să servim mucenicii muntenești, e necesar să mai adaugăm nucă mărunțită în fiecare farfurie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: