Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cel mai bine păzit secret al gospodinelor care pun la murat: ce să pui în butoiul cu varză murată ca să nu prindă floare

Cel mai bine păzit secret al gospodinelor care pun la murat: ce să pui în butoiul cu varză murată ca să nu prindă floare

muraturi

Dacă nu eşti o gospodină atentă, murăturile se pot dovedi un eşec. Cea mai mare problemă cu care gospodinele acestea se confruntă este băloşirea, iar cauza principală este faptul că murăturile nu se aerisesc.

O altă problemă pe care gospodinele o întâmpină la varza murată este faptul că aceasta face floare. Acest lucru se întâmplă atunci când temperaturile sunt prea mari.

Pune aspirină în zeamă!

Astfel, pentru a opri fermentarea, este recomandat să pui câteva aspirine în zeamă. Temperatura optimă pentru murături nu ar trebui să depăşească niciodată 10 grade Celsius.

Cele mai pricepute gospodine au fost de acord să vorbească despre secretul lor: ele recomandă un ingredient special, care trebuie adăugat la o săptămână după ce varza a fost pusă la murat. Acesta ajută ca varza să rămână crocantă și bună pentru o perioadă mai lungă de

La varza murată, păstrarea ei un timp mai îndelungat este posibilă dacă adăugăm din când în când câte o bucată de zahăr. Varza nu se acrește tare în cazul în care în butoi se pune o bucată de lemn de mesteacăn”, au spus doamenele foarte pricepute.

Varza, în special cea albă, este o sursă bună de vitamine: A, C și E, dar și de fibre care asigură sănătatea celulelor. Aceasta mai conține și vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, B9.

Ce fel de varză pui la murat?

Varza pentru murat trebuie să fie coaptă, albă și să aibă foile subțiri. Căpățânile trebuie să fie îndesate, iar frunzele ferme și neafectate de insecte.

Pentru saramură ai nevoie de 500 de grame de sare la fiecare 10 litri de apă. Trebuie să folosiți neapărat sare grunjoasă, iar pe fundul butoiului se pun câteva bucăți de lemn.

Adaugă crenguțe de cimbru, piper într-un săculeț de tifon și mărar uscat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: