Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cel mai bun truc de curățare a grătarului de pe aragaz. Ai nevoie de un singur ingredient

Cel mai bun truc de curățare a grătarului de pe aragaz. Ai nevoie de un singur ingredient

Cel mai bun truc de curățare a grătarului de pe aragaz. Ai nevoie de un singur ingredient

Aragazul se murdărește după ce gătim, mai ales când pregătim prăjeluri, indiferent cât de atenți suntem. Grătarul de la aragaz este cel mai greu de curățat, pentru că materialul este de așa natură. Se pare, însă, că există un ingredient-minune, care face lună această suprafață. De precizat că este și foarte ieftin și ușor de găsit!

Cea mai bună metodă să cureți grătarul de pe aragaz

Curățarea aragazului este una dintre cele mai neplăcute activități, mai ales atunci când grătarul acestuia este plin de grăsime și urme de arsură. Se pare, însă, că există mai multe trucuri care ne scapă de orice urmă de mizerie, iar unul dintre cele mai eficiente necesită un singur ingredient.

Probabil ți-ai dat seama că este vorba despre bicarbonatul de sodiu, ingredientul bun la toate. Are o mulțime de utilizări, printre care și curățarea grătarului de la aragaz. Tot ce trebuie să faci este să amesteci trei părți bicarbonat de sodiu cu o parte de apă. Când ai amestecat bine și ai obținut o pastă, ia un burete și întinde-o pe toată suprafața pe care dorești să o cureți.

Citește și: Leacul lui Dumnezeu – combinația de bicarbonat de sodiu și lămâie. Cum se prepară

Lăsați soluția să acționeze aproximativ 15-20 de minute pentru a permite bicarbonatului de sodiu să lucreze și să îndepărteze grăsimile, după care poți să acționezi mai puternic cu ajutorul unei periuțe de dinți. La final, poți curăța grătarele cu o cârpă curată sau să limpezești cu apă, dacă crezi că mai rămân urme.

Cum mai poți curăța grătarul de aragaz

Un amestec ceva mai complex, dar eficient, este cel pe bază de pastă abrazivă. Ai nevoie de 2 părți detergent lichid de vase, o parte oțet și o parte pastă abrazivă. Amestecă-le bine, până când obții o soluție mai consistentă, nu uita subțire.

Pulverizează apă caldă pe grătar, după ce îl pui în sac, apoi cu un burete pune soluția de curățat pe toată suprafața grătarului. Insistă acolo unde urmele de mizerie sunt mai mari și asigură-te că pui un strat consistent. Așteaptă măcar o oră să acționeze oțetul și detergentul, apoi poți freca bine cu ajutorul unui burete de sârmă. La final, limpezește bine cu apă și șterge cu o cârpă orice urmă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: