Redactia.ro
Home » Știri » Cel mai macabru aeroport din câte există. Sute de avioane aterizează zilnic pe morminte

Cel mai macabru aeroport din câte există. Sute de avioane aterizează zilnic pe morminte

Povestea aeroportului care a șocat internauții și nu numai. Este vorba de pista numărul 10 a Aeroportului Internațional Savannah / Hilton Head din statul american Georgia. Totul pare normal până aici. Ceea ce îl face diferit de restul aeroporturilor este faptul că pista 10 nu este o simplă pistă, ci și ocul de veci a câtorva persoane.

În 1942, extinderea operațiunilor militare a făcut necesar ca departamentul de război al SUA să declare necesitatea unor facilități suplimentare. A fost negociat un contract de închiriere între guvernul federal și orașul Savannah pentru 1.100 de acri, la ceea ce este acum Savannah / Hilton Head International.

La scurt timp după achiziționarea sa, guvernul federal a început un program de obținere a suprafețelor suplimentare pentru extinderea facilităților de la Chatham Field, care fusese desemnată ca bază de comandă și stație de pregătire a echipajului de luptă cu bombardament intens pentru a doua aripă de bombă a Corpului Aerian al Armatei. O parte a acestei achiziții a inclus un cimitir privat de familie aparținând familiei Dotson.

Se crede că cimitirul familial conținea o sută sau mai multe morminte. Strănepoții lui Dotson au negociat cu guvernul federal și toți strămoșii lor, cu excepția a patru, au fost relocați la cimitirul Bonaventure din Savannah.

Marcajele de mormânt rămase îi onorează pe proprietarii originali ai fermei familiale Dotson, cunoscută în anii 1800 sub numele de Cherokee Hills. Situat în jumătatea vestică a locului unde există astăzi Aeroportul Internațional Savannah / Hilton Head.

Familiile au dorit ca mormintele să rămână la locul lor când a fost necesară extinderea spre vest a acestei piste de la est la vest în timpul celui de-al doilea război mondial. Mormintele lui Richard și Catherine Dotson, împreună cu două rude iubite, Daniel Hueston și John Dotson, rămân netulburate în și lângă cea mai activă pistă a aeroportului.

Aceste situri funerare sunt singurele din lume încorporate într-o pistă activă de 9.350 de metrii pătrați, care deservesc mii de operațiuni de aviație generală și comercială anual.

Cine au fost Richard și Catherine Dotson?

Richard și Catherine Dotson s-au născut fiecare în 1797. Se crede că Richard s-a născut în Irlanda. Cuplul a fost căsătorit timp de 50 de ani. Catherine a murit în 1877, iar Richard șapte ani mai târziu, în 1884 – cu aproape două decenii înainte de primul zbor al fraților Wright.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini