Redactia.ro
Home » Știri » Amenințare cu bombă în aeroportul Amsterdam! Un român a fost arestat

Amenințare cu bombă în aeroportul Amsterdam! Un român a fost arestat

GALERIE FOTO (2) Amenințare cu bombă în aeroportul Amsterdam! Un român a fost arestat

Un român a fost arestat pe aeroportul Schiphol din Amsterdam, în Olanda, după ce a anunţat că are o bombă în valiză.

Amenințare cu bombă în aeroportul Amsterdam

Potrivit purtătorului de cuvânt al poliției militare din Amsterdam, incidentul a avut loc, luni, la poarta D din aeroportul Schiphol din Amsterdam, în Olanda. Românul se pregătea să urce într-un avion spre România.

La un moment dat, acesta a declanșat panică pe aeroport, după ce a început să strige că are o bombă la el. Imediat forțele de ordine din aeroport au intrat în alertă maximă şi l-au pus sub arest, scrie Antena 3.

În paralel, poarta pentru îmbarcare a fost închisă până la finalizarea investigațiilor. Ulterior, agenţii au trecut la verificări detaliate cu ajutorul unui câine specializat în detectarea substanțelor explozibile după miros. Ca urmare a verificărilor, din fericire, nici asupra românului și nici în bagajul său nu a fost găsit explozibil. Mai mult, polițiștii au constatat că românul teribilist se afla sub influența alcoolului.

Amenințare cu bombă în aeroportul Amsterdam! Un român a fost arestat

Amenințare cu bombă la Școala Americană

În urma unui e-mail prin care s-a primit o amenințare cu bombă, Școala Americană a alertat autoritățile. Echipele Poliției Române și specialiștii pirotehniști din cadrul Serviciului Român de Informatii au ajuns la fața locului, au demarat procedurile specifice și se iau măsurile necesare de verificare în astfel de situații.

”În urma unui e-mail prin care s-a primit o amenințare cu bomba, Școala Americană a alertat autoritățile. Echipele Poliției Române și specialiștii pirotehniști din cadrul Serviciului Roman de Informații au ajuns la fața locului, au demarat procedurile specifice și se iau măsurile necesare de verificare în astfel de situații”, se arată într-o informare a Serviciului Român de Informații.

Elevii au fost evacuați și sunt în siguranță, aceștia au fost duși pe terenul de sport, iar în prezent clădirea este blocată, au declarat surse din cadrul școlii pentru Libertatea.