Redactia.ro
Home » Stil de viață » Povestea șocantă a unui bărbat care a rămas blocat într-un aeroport vreme de 18 ani. Cum s-a putut ajunge la o asemenea situație

Povestea șocantă a unui bărbat care a rămas blocat într-un aeroport vreme de 18 ani. Cum s-a putut ajunge la o asemenea situație

GALERIE FOTO (6) Povestea șocantă a unui bărbat care a rămas blocat într-un aeroport vreme de 18 ani

Povestea șocantă a unui bărbat care a rămas blocat într-un aeroport vreme de 18 ani. Povestea lui Mehran Karimi Nasseri a șocat o lume întreagă, după ce a fost obligată să locuiască într-un aeroport timp de 18 ani. Steven Spielberg a produs și un film după drama trăită de Mehran, intitulat „Terminalul”.

Povestea șocantă a unui bărbat care a rămas blocat într-un aeroport vreme de 18 ani. Cum s-a putut ajunge la o asemenea situație

Povestea șocantă a unui bărbat care a rămas blocat într-un aeroport vreme de 18 ani. Mehran Karimi Nasseri, un cetățean iranian a trăit o adevărată dramă vreme de 18 ani, iar povestea lui a devenit cunoscută în întreaga filme, ba chiar a devenit subiect de film. În 1973, Mehran a intrat la Universitatea din Bardford, Anglia, iar în timpul studenției a făcut parte dintr-un grup activist care se opunea regelui Mohammad Reza Pahlavi, ultimul sah al Iranului.

Din această cauză, Mahran a fost întemnițat după care expulzat pentru acțiunile sale de peste hotare. Pentru că a fost alungat din țara sa, Mehran a cerut azil politic, iar timp de 4 ani mai multe țări europene i-au refuzat acest drept. În 1981, bărbatul a primit statut oficial de refugiat politic, din partea Belgiei. Astfel, acreditările de refugiat i-au permis să caute cetățenia într-o țară europeană, iar după cinci ani petrecuți în Belgia, Mahran a decis în 1986 să plece în Marea Britanie, fiind susținut de mama sa de origine britanică.

Drama lui Mehran avea să înceapă după ce a luat un avion care avea escală în Franța. După ce a ajuns pe aeroportul Heathrow din Regatul Unit, autoritățile nu i-au permis accesul, pentru că nu avea actele care atestau statutul său de refugiat, iar fără acestea, Mehran nu avea voie să intre și nici să iasă din nicio țară. În ceea ce privește actele, acestuia i-a fost furatp valiza în care se aflau documentele, așa că nu i-a convins pe britanici să-l primească în țară. Așadar, Mehran a fost trimis înapoi în Franța, iar odată ajuns pe aeroportul Internațional Charles de Gaulle, iranianul a fost arestat, pentru că intrase ilegal în țară. Ulterior a scăpat, dar acesta nu avea voie să părăsească aeroportul.

Mehran a trăit 18 ani în aroport

Bărbatul nu avea acte și nicio țară de orgine în care să se întoarcă, așa că a fost nevoit să locuiască în terminalul 1 al Aeroportului Charles de Gaulle din Franța. Bărbatul și-a petrecut timpul studiind economia și ținând cronică a experiențelor sale într-un jurnal. I-a fost greu să-și câștige existența pentru că nu știa franceză, dar după ce s-a împrietenit cu câțiva angajați ai aeroportului, Mehran primea mâncare de la ei. De asemenea, acesta se spăla în baia bărbaților, iar între timp, a reușit să-și găsească un job în interiorul aeroportului. Jurnaliștii au aflat povestea lui, așa că au decis să o publice pentru a afla întreaga lume..

După ce situația lui Nasseri a ajuns în atenția unui avocat francez, acesta a preluat cazul lui. Specialistul i-a spus că poate să aibă o identitate nouă, dacă autoritățile belgine îi elibereau documente nou, dar vestea proastă era că aceste documente puteau fi eliberate numai dacă Nasseri se prezenta personal în fața autorităților, ceea ce era imposibil. Așadar, avocatul Christian Bourguet a lucrat mai bine de 10 an la cazul iranianului, reușind să convingă autoritățile din Belgia să îi trimită lui Nassari documentele prin poștă.

Astfel, în 2006, Mehran a primit documentele, dar a refuzat să semneze, susținând că sunt false. Atunci, apropiații lui s-au gândit că bărbatul și-a pierdut mințile. Ulterior, iranianul a primit libertate în Franța, iar în 2008, Nasseri a primit un  adăpost într-o suburbie pariziană. Regizorul Steven Spielberg a produs filmul „Terminalul”, inspirat din povestea de viață a lui Mehran, iar Tom Hanks a avut rolul principal.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: