Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Cel mai mare mister din filmul Titanic. Mulți fani au plâns din această cauză

Cel mai mare mister din filmul Titanic. Mulți fani au plâns din această cauză

Cel mai mare mister din filmul Titanic. Mulți fani au plâns din această cauză

Filmul Titanic este unul dintre cele mai premiate filme din istoria cinematografiei. Filmul are un final tragic: Jack, interpretat de Leonardo DiCaprio, își dă viața pentru ca iubita lui să trăiască.

Tocmai acest final tragic i-a făcut pe fanii filmului să se întrebe mereu dacă, de fapt, cei doi puteau fi slavați, dacă stăteau pe scândura respectivă, care într-un final i-a salvat viața doar lui Kate.

Aveau amândoi loc sau nu?

Răspunsul dat chiar de regizor este unul clar: alegerea a fost una pur artistică și nimeni nu a luat în considerare faptul că amândoi îndrăgostiți aveau loc, de fapt, pe acea bucată de lemn.

„Răspunsul este foarte simplu, pentru că aşa scrie la pagina 147 a scenariului, că Jack moare. Evident, a fost o alegere artistică, uşa era suficient de mare pentru a o ţine pe ea, dar nu destul de mare să-l susţină şi pe el. Cred că este oarecum prostesc, sincer, că avem discuţia asta 20 de ani mai târziu. Dar arată că filmul a fost eficient în a-l face pe Jack atât de îndrăgit de public încât să-l doară văzându-l că moare. Dacă el ar fi supravieţuit, sfârşitul filmului ar fi fost lipsit de sens. Filmul este despre moarte şi separare, el trebuia să moară”, a declarat regizorul James Cameron pentru Vanity Fair.

Cum a fost realizată scena

Totuși, regizorul filmului a explicat faptul că cel mai probabil doar o persoană putea supraviețui, dacă ar fi fost în condiții reale. De altfel, el a dat detalii „din culise” și a explicat cât de greu le-a fost să realizeze acea scenă.

„Am fost în apă cu bucata de lemn, urcând oamenii pe ea timp de două zile, căutând să o fac suficient de plutitoare încât să poată susţine o persoană în întregime la suprafaţă, ceea ce înseamnă că nu s-a scufundat deloc în apa de 28 de grade pentru ca ea să poată supravieţui celor trei ore pâna la sosirea bărcii de salvare. Jack nu ştia că ea urma să fie salvată o oră mai târziu, el era mort oricum. Iar noi am reglat-o cu foarte, foarte mare atenţie pentru a fi exact ceea ce vedeţi în film, pentru că am crezut la vremea respectivă şi cred şi acum că asta ar fi putut face o persoană să supravieţuiască“, a explicat James Cameron.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: