Redactia.ro
Home » Știri » Cele mai bune alimente bogate în Omega 3. Le poți include și în anumite diete

Cele mai bune alimente bogate în Omega 3. Le poți include și în anumite diete

Cele mai bune alimente bogate în Omega 3.

Cele mai bune alimente bogate în Omega 3. Specialiștii spun că acizii grași Omega 3 au diverse beneficii pentru corp și creier. Astfel, se recomandă un minim de 250-500 de mg de Omega 3 pe zi pentru adulții sănătoși.

Cele mai bune alimente bogate în Omega 3. Le poți include și în anumite diete

Cele mai bune alimente bogate în Omega 3. Grăsimile nesaturate omega 3 sunt cunoscut pentru ajutorul lor în menținerea sănătății. Acizii grași Omega 3 sunt nutrienți indispensabili organismului uman, considerați acizi grași esențiali polinesaturați. Acizii grași nu pot fi produși în corp și este necesara asimilarea lor din alimentație. Consumul în mod regulat de Omega-3 are numeroase beneficii, iar în primul rând acizii grași Omega 3 au acțiune antiiflamatoare și contribuie la regenerarea și protecția celulară. Studiile arată că Omega 3 este benefic în prevenirea diabetului și a bolii Alzheimer și în alungarea stărilor depresive și anxioase. Mai jos, găsiți câteva alimente foarte bogate în Omega 3.

Macroul este consumat în țările occidentale afumat și sub formă de file. Acesta este bogat în substanțe nutritive, iar o cantitate de 100 grame conține 200% din aportul zilnic de referință de vitamina B12 și 100% pentru seleniu. De asemenea, aceștia pești sunt extrem de delicioși și necesită mult timp de pregătire.

Somon

Somonul este un aliment care are cei mai mulți nutrienți. Acesta conține proteine de înaltă calitate și o varietate de substanțe nutritive, dar și cantități mari de vitamina D, seleniu și vitamine din grupa B. Potrivit specialiștilor, persoanele care mănâncă des somoon, prezintă un risc scăzut de boli. Conținut de omeg -3: 4.123 mg într-o jumătate de file de somon gătit, cultivat în Atlantic, sau 2.260 mg în 100 de grame.

Ulei de ficat de cod

Uleiul de ficat de cod este mai mult un supliment decât un aliment. Este un ulei extras din ficatul de cod, care este încărcat cu vitaminele D și A. Luând doar o lingură de ulei de ficat de cod satisface mai mult decât necesarul de trei substanțe nutritive incredibil de importante.

Hering

Heringul este un peste uleios, fiind adesea afumat la rece, murat sau la conservă. Este un aliment popular pentru micul dejun în țări precum Anglia. Conținut de omega 3: 946 mg per file mediu (40 grame) de hering atlantic sau 2.366 mg per 100 de grame.

Sardine

Sardinele sunt pești mici, uleioși, care sunt extrem de consumațin în mod obișnuit ca gustare. Sunt foarte hrănitori, mai ales dacă sunt consumați întregi. Așadar, 100 de grame de sardine scurse asigură peste 200% din necesarul zilnic de: vitamina B12, 24% de vitamina D și 96% de seleniu.

Anșoa

Este un pește mic, uleios și sărat, cumpărat uscat sau conservat. Acesta este consumat în porții foarte mici, fileiurile de anșoa pot fi rulat în jurul caperelor, umplute în măsline sau folosite ca toppingri de pizza și salată. Conținut de omega 3: 951 mg pe cutie sau 45 de grame de anșoa la conservă sau 2.113 mg pe 100 de grame.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: