Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cele mai bune alimente pentru ochi. Te ajută să ai o vedere mai sănătoasă pentru un timp îndelungat

Cele mai bune alimente pentru ochi. Te ajută să ai o vedere mai sănătoasă pentru un timp îndelungat

Cele mai bune alimente pentru ochi. Te ajută să ai o vedere mai sănătoasă pentru un timp îndelungat

Sănătatea noastră depinde foarte mult și de stilul de viață pe care îl avem. Cu cât consumăm mai mult alimente sănătoase, cu atât vom fi în formă un timp îndelungat. Află că și vederea noastră este legată de alimentație și că există câteva produse care ne ajută să avem ochi sănătoși.

Cele mai bune alimente pentru sănătatea ochilor

Experții spun că un stil de viață sănătos ne asigură o vedere mai bună pentru o perioadă de timp mai lungă. Astfel, există câteva alimente care chiar ne ajută să avem grijă de ochii noștri și care chiar fac minuni în acest sens. Afecțiunile grave ale ochilor pot fi evitate dacă avem o dietă bazată pe vitamine, nutrienți și minerale și evităm mâncarea nesănătoasă.

Vezi și: Alimentele care alungă stresul și anxietatea. Îți îmbunătățesc starea imediat

Unul dintre cele mai bune alimente pentru vederea noastră este peștele, în special somonul. Conține acizii grași omega 3 de care retina noastră are nevoie, aceștia protejând ochiul de glaucom și de degenerescență maculară. Medicii recomandă acest tip de carne chiar de câteva ori pe săptămână.

Ouăle nu ar trebui să lipsească din alimentația noastră din mai multe motive, dar mai ales dacă vrem să avem o vedere sănătoasă. Acestea conțin vitamina A, luteină, zeaxantină și zinc. Toate acționează în favoarea ochiului nostru și îl mențin sănătos.

Alimentele recomandate pentru ochii sănătoși

Alunele, arahidele, fisticul și nucile caju, precum și alte fructe oleaginoase, sunt unele dintre bunele prietene ale ochilor noștri. Dacă vitamina A protejează corneea, luteina și zeaxantina, alte substanțe pe care le conțin acestea, scad riscurile de îmbolnăvire ale ochilor; vorbim aici despre boli grave precum cataracta.

De luat în calcul sunt și cerealele integrale, care conțin vitamina E, niacină (vitamina B3) și zinc. Toate acestea păstrează ochii tineri și  protejează țesuturile ochiului de razele UV și inflamație.

Și citricele sunt foarte bune pentru vedere, datorită vitaminelor ce contribuie la sănătatea vaselor de sânge. La fel ca fructele oleaginoase, sunt și ele un protector bun împotriva bolilor dificile precum cataracta, motiv pentru care nu ar trebui să lipsească din dieta noastră. Le putem consuma chiar zi de zi, dar cu moderație, având în vedere că sunt acide.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: