Redactia.ro
Home » Știri » Alimentele care alungă stresul și anxietatea. Îți îmbunătățesc starea imediat

Alimentele care alungă stresul și anxietatea. Îți îmbunătățesc starea imediat

Stresul și anxietatea sunt stările cu care o mulțime de oameni se confruntă în ultima perioadă. Într-o lume în care totul evoluează rapid și ținem pasul cu greu, apar și sentimente de nesiguranță și neliniște. Există moduri în care le putem combate și se pare că și mâncare are rolul ei. Medicii spun că anumite alimente reduc anxietatea și ne fac să ne simțim mai bine.

Mâncarea ne scapă de stres

Dieteticianul Courtney Barth a explicat că există anumite alimente ce pot ajuta la reducerea nivelului de cortizol – hormonul principal responsabil de stres. Cortizolul joacă o serie de roluri în organism, inclusiv:

  • Reglarea ciclurilor de somn.
  • Reducerea inflamației.
  • Creșterea zahărului din sânge.
  • Gestionarea modului în care organismul folosește carbohidrații, grăsimile și proteinele.
  • Controlul tensiunii arteriale.

„Gestionarea stresului este tratamentul numărul unu pentru scăderea nivelului de cortizol”, spune Barth.

Vezi și: Alimentele care dau dependență. Nu mai poți renunța la ele!

Când nivelul de stres este prea mare, acesta poate avea un impact negativ asupra sănătății și bunăstării noastre. Din fericire, există anumite alimente care pot ajuta la alungarea stresului și la reducerea simptomelor asociate.

Unul dintre alimentele care pot ajuta la alungarea stresului este ovăzul, o sursă bună de carbohidrați complecși, care pot ajuta la menținerea nivelului de energie pe parcursul zilei. De asemenea, ovăzul este bogat în vitaminele B, care ajută la reducerea stresului și la îmbunătățirea sănătății creierului.

Iaurtul este o sursă bună de probiotice, care ajută la menținerea sănătății sistemului digestiv și la reducerea inflamației. De asemenea, iaurtul conține calciu, un mineral care poate ajuta la reducerea anxietății și a stresului. Un iaurt sau un pahar de lapte face minuni consumat seara, cu puțină miere.

Alimentele care reduc anxietatea

Fructele de pădure, cum ar fi afinele și zmeura, sunt bogate în antioxidanți, despre care specialiștii spun că ajută la protejarea celulelor creierului și la reducerea inflamației. Acestea sunt, de asemenea, o sursă bună de vitamina C, recomandate persoanelor care au probleme cu stresul.

Ciocolata neagră conține un compus numit feniletilamină, care stimulează eliberarea de endorfine în creier și ajută la reducerea nivelului de stres. Consumul moderat de ciocolată neagră poate îmbunătăți starea de spirit și poate ajuta la reducerea simptomelor depresiei. Doar în exces poate avea efecte adverse precum insomnia sau agitația.

Și Peștele gras, cum ar fi somonul sau tonul, conține acizi grași omega-3, care ajută la îmbunătățirea funcției creierului și la reducerea stărilor neplăcute.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: