Redactia.ro
Home » Stil de viață » Alimentele care dau dependență. Nu mai poți renunța la ele!

Alimentele care dau dependență. Nu mai poți renunța la ele!

Alimentele care dau dependență. Nu mai poți renunța la ele!

Unele alimente chiar nu ar trebui consumate, pentru că au un efect negativ asupra sănătății noastre. Există câteva produse pe care nu ar trebui să le introducem în alimentația noastră, pentru că, odată testate, vom observa că nu mai putem să renunțăm la ele, deși nu aduc nimic bun.

Alimentele de care putem deveni dependenți

Zahărul este un ingredient pe care îl găsim în multe alimente procesate, cum ar fi băuturile răcoritoare, dulciurile, prăjiturile, cerealele dulci și multe altele. Consumul excesiv de zahăr poate provoca dependență, deoarece acesta stimulează eliberarea de dopamine, o substanță chimică din creier, care ne face să ne simțim bine. Consumul excesiv de zahăr poate duce, în timp, la probleme de sănătate, cum ar fi diabetul, cariile dentare și creșterea în greutate.

De evitat sunt și alimentele bogate în grăsimi, cum ar fi fast-food-ul și produsele de patiserie, la care nu vom mai putea renunța. Grăsimile stimulează eliberarea de endorfine în creier, ceea ce ne face să ne simțim bine. Consumul excesiv de alimente bogate în grăsimi poate duce la obezitate, boli de inimă și alte probleme de sănătate.

Vezi și: Top 5 alimente periculoase pentru organism. Le consumi zilnic fără să știi

Consumul excesiv de sare poate duce și el la dependență. Sarea poate stimula receptorii de gust din creier, ceea ce ne face să dorim să consumăm mai multă sare. Să nu uităm că mâncarea mult prea sărată, în exces, poate duce la hipertensiune arterială și alte probleme de sănătate.

Citește și: Alimentele pe care nu ar trebui să le consumi vreodată la cină. Sunt pline de calorii și îngrasă garantat

Cele mai periculoase alimente

Chiar dacă o iubim și o consumăm mergând pe ideea că ne dă energie, află că și codeina este o substanță stimulatoare ce poate provoca dependență și poate duce la probleme de sănătate, cum ar fi anxietatea, tulburările de somn și probleme digestive.

Carbohidrații rafinați fac parte și ei dintre substanțele periculoase. Vorbim aici despre alimentele procesate care conțin carbohidrați rafinați, cum ar fi pâinea albă, pastele și orezul alb. Ele pot fi, de asemenea, o sursă de dependență. Carbohidrații rafinați pot duce la fluctuații ale nivelului de zahăr din sânge, ceea ce poate duce la o dorință de a consuma mai multe alimente acest conținut.p

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: