Redactia.ro
Home » Știri » Cele trei surse de infectare cu COVID-19. Ce spune medicul Cristian Oancea

Cele trei surse de infectare cu COVID-19. Ce spune medicul Cristian Oancea

Cele trei surse de infectare cu COVID-19

Potrivit medicului Cristian Oancea, managerul spitalului Victor Babeș din Timișoara, există trei surse de infectare cu coronavirus. Specialistul menționează că a vorbit cu mai mulți pacienți și a tras concluzia că sursa principală a infectării este transportul în comun.

Cele trei surse de infectare cu COVID-19. Ce spun specialiștii

Managerul spitalului Vicot Babeș din Timișoara, Cristian Oancea a făcut declarații șocante despre COVID19. Conform acestuia, după ce a stat de vorbă cu mai mulți pacienți care au avut coronavirus, a ajuns la concluzia că există trei surse de infectare. Astfel, principala sursă ar fi transportul în comun. Mai mult, majoritatea care s-au infectat fie au luat virusul din transportul în comun, fie la petreceri sau pentru că nu au respectat măsurile de protecție.

În primul rând transportul în comun. În al doilea rând, petrecerile private, mai ales ale adolescenților, care le transmit pe linie familială părinților și bunicilor. În al treilea rând, oamenii nu respectă regulile, mai ales purtarea corectă a măștilor, în special cei care lucrează în fabrici. Ignorarea acestor măsuri, în special în ultima perioadă, de către adolescenți, care au transmis acest virus în mediul familial, cei mai afectați fiind vârstnicii. Aceste 3 mari categorii le-am depistat din anamneza cu pacienții”, a declarat medicul Cristian Oancea pentru Digi24.

Adolescenții nu iau în serios gravitatea situației

Totodată, medicul a declarat că adolescenții sunt cei care nu iau în serios gravitatea situației. Tinerii contactează virsuul și îl răspândesc către familie, sau către persoanele în vârstă, care sunt cele mai vulnerabile în fața virusului. „Am avut, cel puțin la noi în zonă, multe petreceri, cu reguli care nu se respectau, și aici autoritățile locale și-au făcut datoria. Cred că ignorarea acestor măsuri și iresponsabilitatea în special a adolescenților ne duc în punctul în care suntem. Cert este că în curând, dacă nu vom fi solidari și dacă nu vom fi responsabili, o să ajungem să tratăm oamenii în ambulanță, pentru că nu mai avem unde să-i punem”, a mai spus el.

Coronavirus sau răceală?

Până astăzi au fost înregistrate 306.991 de cazuri de coronavirus în România, dintre care 206.793 au fost declarați vindecați și externați. 8.009 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În urmă cu câteva luni, doctorul Oancea declara că nu doar lipsa gustului și a mirosului sunt simptomele principale care te fac să-ți dai seama că ai coronavirus. „Acele persoane care încep să aibă simptomatologii, în primul rand trebuie să își facă o minimă anchetă epidemiologică, să vadă cu cine a fost în contact și când a avut loc contactul. Dacă acele persoane au semne pozitive de coronavirus sau nu„, a spus medicul.

O persoană care s-a infectat cu SARS COV-2 a declarat că nu știe de unde a luat boala, dar acum știe cu adevărat ce înseamnă să fi răcit și cum e să suferi din cauza acestui virus. „Poți să zici că unele simptome sunt și la răceală, dar spre exemplu, aveam nasul înfundat, dar n-aveam secreții aboslut deloc, ceea ce la răceală nu se întâmplă”, a spus Melinda Tomșa, pacient covid.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: