Redactia.ro
Home » Știri » EXCLUSIV Cum facem diferența dintre gripă și COVID-19. Medicul Tudor Constantin: „Dacă o viroză va evolua cu tulburări de respirație este Covid19”

EXCLUSIV Cum facem diferența dintre gripă și COVID-19. Medicul Tudor Constantin: „Dacă o viroză va evolua cu tulburări de respirație este Covid19”

Medic primar Tudor Constantin

Răcirea vremii din ultimele zile ne poate cauza probleme de sănătate, pentru că aduce cu sine pericolul virozelor și gripei. Totodată, suntem în plină pandemie de coronavirus și trebuie să fim precauți în privința simptomelor organismului, pe care le putem confunda cu gripa sau …infectarea cu Covid19. În această privință, medicul primar de medicină internă, Tudor Constantin a explicat în exclusivitate pentru Redacția.ro cum putem face o diferențiere.

Cum diferențiem gripa de Covid-19

Temperaturile scăzute din ultimele zile ne pot afecta sănătatea. Din cauza frigului, organismul nostru poate deveni destul de vulnerabil în fața îmbolnvării de gripă sau de coronavirus. Pentru a nu confunda lucrurile, dar și ce trebuie să facem atunci când avem primele simptome, medicul primar de medicină internă, Tudor Constantin a oferit câteva explicații în exclusivitate pentru Redacția.ro 

Cea mai bună metodă atunci când avem primele simptome de îmbolnăvire este să ne izolăm spune medicul Tudor Constantin. ”Trebuie să conștientizăm că este sezonul în care și gripa sezonieră și coronavirusul vor fi mult mai frecvente în jurul nostru. Diferențierea este posibilă, dar nu înaintea investigațiilor specifice. În ultimă instanță, recomandarea este în această perioadă de pandemie să nu uităm să ne gândim întotdeauna că ar putea să fie și un coronavirus. Dar pentru a nu face greșeli, cea mai bună atitudine, cea mai corectă atitudine științifică este aceea de a ne izola. Pacientul care prezintă simptome să fie izolat de comunitate, de familie, în cadrul familiei sau să fie izolat în cadrul locului de muncă până ajunge într-o zonă unde această izolare este continuă”, a declarat Tudor Constantin, medic primar medicină internă.

De asemenea, doctorul Tudor Constantin recomandă și testarea de gripă sau de coronavirus. ”Răspunsul la această întrebare nu poate fi dat științific decât prin teste de laborator. Dar să nu uităm că dacă o suferință care apare sau o simplă viroză sau o simplă răceală va evolua cu tulburări de respirație cu mare probabilitate este în măsură de Covid19. Important este să nu așteptăm această suferință să evolueze și să ne pezentăm cât mai repede la un serviciu de specialitate atunci când apar, dacă apar aceste suferințe respiratorii. Celelalte elemente, mă refer la febră, la frisoane, la dureri musculare la stare de astenie, la tuse, nu sunt specifice în prima etapă numai pentru o viroză respiratorie, o răceală sau numai pentru Covid.  În această etapă de debut sau suferință minimală sau medie, recomandarea este să se facă testele pentru gripă și pentru Covid-19”, a explicat medicul Tudor Constantin.

Importanta vaccinarii antigripale în timpul pandemiei

Autoritățile recomandă acum în plină pandemie, vaccinarea antigripală pentru a nu confunda lucrurile, dar sunt încă mulți oameni care se feresc de acest lucru sau nu mai găsesc vaccinul pe piață. Medicul Tudor Constantin recomandă vaccinarea antigripală dacă pandemia se va dezvolta grav.”În primul rând, orice nou medicament este un medicament care trebuie să aibă proba timpului. În condițiile în care pandemia se va dezvolta grav, trebuie să gândim că și o formă de ajutor printr-un vaccin care a fost totuși testat, dar nu a fost testat și prin proba timpului ar trebui să fie folosit. Dar dacă în cazurile acestea actuale de pandemie evoluția nu este foarte gravă, foarte agravantă, cu cazuri mult crescute, atunci eu aș recomanda să mai așteptăm proba timpului câteva luni”, a mai declarat medicul.

Dr. Tudor Constantin este medic primar gastroenterologie cu o experiență de peste 40 de ani în domeniu și competențe în ecografie generală, medicină internă, alimentație modernă, dominant naturistă și tratamente naturiste.

Importanta Diagnosticului Precoce In Afectiunile Gastroenterologice

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: