Redactia.ro
Home » Știri » Un voluntar înscris la un studiu clinic al unui vaccin pentru covid-19 și-a pierdut viața. Cum comentează specialiștii tragicul eveniment

Un voluntar înscris la un studiu clinic al unui vaccin pentru covid-19 și-a pierdut viața. Cum comentează specialiștii tragicul eveniment

GALERIE FOTO (2)

Un voluntar înscris într-un studiu clinic al unui vaccin AstraZeneca pentru COVID-19 a murit. Autoritățile au vorbit despre tragicul eveniment și ce va măsuri vor fi luate de compania farmaceutică. 

 

 

Ce au declarat autoritățile

 

 

Autoritatea de sănătate publică din Brazilia, Anvisa, a anunțat miercuri că un voluntar înscris în cadrul studiului efectuat de compania farmaceutică AstraZeneca  al vaccinului pentru tratarea COVID-19 a murit. Vaccinul a fost dezvoltat de AstraZeneca și de Universitatea Oxford și este primul caz de acest fel.

Cu toate acestea, Universitatea Oxford și AstraZeneca au confirmat planul de a continua testul, relatează Reuters, citat de Știrile PRO TV.  Universitatea Oxford a declarat într-un comunicat că testul va continua, astfel încât după o evaluare minuțioasă, ”nu există preocupări privind siguranța testului clinic”. ,,Totul se desfășoară așa cum era de așteptat, fără să apară complicații grave legate de vaccin care să implice vreunul dintre voluntarii participanți”, a transmis univeristatea brazilană într-un comunicat.

Ziarul brazilian Globo și Bloomberg au scris că pacientul ar fi primit mai degrabă un placebo și nu vaccinul de testare, așa cum arată și studiile. Continuarea testării, în acest caz, a fost recomandată și de un comitet independent de evaluare, declară Universitatea Federală din Sao Paolo.

Potrivit mai multor rapoarte ale presei braziliene, tânărul care s-a oferit voluntar era un medic în vârstă de 28 de ani, din Rio de Janeiro,care a lucrat ca medic ,,în prima linie”. Tânărul ar fi murit în urma complcațiilor cauzate de COVID-19.

ANVISA nu a furnizat mai multe detalii cu privire la acest caz și a invocat  confidențialitatea medicală a voluntarilor implicați în acest test. AstraZeneca a refuzat să comenteze în primă fază acuzațiile. Cotația acțiunilor companiei farmaceutice a scăzut cu 1,7%.

 

 

AstraZeneca implicată în scandal cu un alt voluntar

 

AstraZeneca, compania farmaceutică care dezvoltă un vaccin pentru tratarea coronavirusului împreună cu Universitatea Oxford, a fost implicată într-un alt scandal cu un alt voluntar. Voluntarul participant la studiu a avut reacții adverse și a ,, experimentat o mielită transversă”, după ce a primit o a doua doză de vaccin și a fost internată în spital pe 5 septembrie.

AstraZeneca amânase studiul de fază a treia a vaccinului său experimental COVID-19. ″În cadrul testelor clinice mondiale randomizate ale vaccinului împotriva coronavirusului de la Universitatea Oxford, procesul nostru de evaluare normală a fost declanşat şi am făcut voluntar o pauză în vaccinări pentru a permite o evaluare de securitate de către un comitet independent, a declarat compania la acel moment, partener industrial al universităţii britanice , într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Voluntara în vârstă de 37 de ani,  a ,, experimentat o mielită transversă”, adică o inflamație  a coloanei vertebrale. Mai mult, inflamația ar fi putut conduce la afecțiuni mult mai grave, și anume la afectarea coloanei vertebrale și care este cauzată de infecții virale.

Voluntara și-a revenit rapid și are în acest moment o stare bună de sănătate, iar AstraZeneca și-a putut continua studiul.

 

 

Situația epidemiologică din Brazilia

 

Brazilia a înregistrat al doilea cel mai grav bilanţ al pandemiei de COVID-19, cu peste 154.000 de persoane care şi-au pierdut viaţa, după SUA. Brazilia este pe locul al treilea din punctul de vedere al numărului de cazuri, 5,2 milioane, după SUA şi India.

ia mult, guvernul federal vrea să cumpere vaccinul britanic și să îl producă în centrul său de cercetare biomedicală di Rio de Janeiro FioCruz. Mai mult, un vaccin concurent al companiei chineze Sinovac Biotech Ltd este testat de Institutul de cercetare Butantan din Sao Paulo.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: