Redactia.ro
Home » Știri » Marea Britanie este prima țară care începe vaccinarea împotriva COVID-19. Ce persoane vor beneficia de acest program

Marea Britanie este prima țară care începe vaccinarea împotriva COVID-19. Ce persoane vor beneficia de acest program

Prima țară care începe vaccinarea împotriva COVID-19

Marea Britanie este prima țară care a început vaccinarea împotriva coronavirusului. Programul se va adresa strict persoanelor mai în vârstă și celor din profesiile de risc și nu întregii populației. Președintele grupului de lucru responsabil cu vaccinarea anti-COVID19, Kate Bingham a declarat că o vaccinare generală a lumii nu va fi posibilă.

Prima țară care începe vaccinarea împotriva COVID-19

Marea Britanie a anunțat programul de vaccinare împotriva coronavirusului, fiind prima țară din lume care începe tratarea virusului. Astfel, persoanele în vârstă și cele care lucrează în zone de risc, vor putea beneficia de vaccinul covid-19. Președintele grupului de lucru responsabil cu vaccinarea anti-COVID19, Kate Gingham a declarat că nu va avea o vaccinare generală a populației. “Se vorbeşte despre «timpul de care va fi nevoie pentru a vaccina toată populaţia», dar este eronat. Nu va exista o vaccinare a persoanelor de sub 18 ani. Este un vaccin doar pentru adulţi, pentru persoanele în vârstă de peste 50 de ani, şi în special pentru personalul din sănătate, personalul din centrele de îngrijire şi cei vulnerabili”, a spus aceasta.

Mai mult, Bingham a declarat că în cazul în care ar exista un vaccin eficient anti-coronavirus, scopul guvernului este de a vaccina aproximativ 30 de milioane de oameni, dintr-o populație de 67 de milioane.

Pandemia de coronavirus a pus stăpânire pe Marea Britanie

Duminică, Marea Britanie a depășit pragul de 500.000 de cazuri de infectare de coronavirus, dintre care peste 42.000 de persoane au murit. Se înregistrează o creștere a numărului de cazuri, ceea ce a determinat instituțiile competente să impună noi restricții de prevenire, creând astfel situația în care se cere și mai repede un vaccin. Guvernul britanic a comandat zeci de milioane de doze de vaccinuri din diferite programe, aflate deja în faze terminale, în special pe cel dezvoltat de Universitatea Oxford și de grupul farma AstraZeneca.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: