Redactia.ro
Home » Știri » Când ajung primele doze de vaccin împotriva COVID-19 în România? Nelu Tătaru a făcut anunțul

Când ajung primele doze de vaccin împotriva COVID-19 în România? Nelu Tătaru a făcut anunțul

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat când vor ajunge primele doze de vaccin împotriva COVID-19, ce cantitate va primi România și ce categorii de persoane vor benefica, în primă fază, de vaccin. 

Când va ajunge vaccinul în România

 

Nelu Tătaru a anunțat că primele doze de vaccin împotriva COVID-19 vor ajunge în România în luna decembrie a acestui an sau în ianuarie 2021. Prima tranșă de vaccin împotriva COVID-19 ar trebui să ajungă în România în luna decembrie a acestui an.„Se lucrează. Sper ca în a doua jumătate a anului viitor să putem avea acest vaccin”, a adăugat ministrul.

România ar putea abeneficia de 1.290.000 de doze  din noul vaccin anti-COVID în luna decembrie. Tot atunci este așteptată și prima tranșă  de 30 de milioane de doze la nivelul Comunității Europene. „Sunt șapte firme în acest moment care lucrează la vaccin. Printre ele se află Oxford, AstraZeneca și Sanofi. Ei sunt cei mai avansați. La nivelul Comunității Europene sunt contracte făcute cu două din aceste șapte firme care și-au prezentat serviciile”, a declarat ministrul pentru postul de televiziune Digi24.

Mai mult, acesta precizează că la nivelul Comunității Europene sunt deja făcute contracte cu două dintre cele șapte firme. România beneficiază de 4% din totalul de doze alocat UE și vor fi alocate persoanelor care fac parte din categoriile de risc și persoanelor cele mai expuse, cadrele medicale.

Conform unei solicitări făcute Comisiei Europene, vaccinul ar trebui să ajungă pentru 10,7 milioane de cetățeni români. ,,Prioritate vor avea vârstele extreme, comorbidităţi, personalul care lucrează în sectorul sanitar, precum şi cel didactic”, a adăugat Tătaru. 

 

De ce este promițător acest vaccin

Vaccinul împotriva coronavirusului va putea fi comercializat curând, potrivit anunțului făcut de China și de experții de la China National Biotec Group. Vaccinul dezvoltat în China este promițător datorită dozei ridicate de anticorpi  care a fost generată la toți pacienții vaccinați în cadrul studiului clinic. La studiu au participat 1.120 de oameni. Pentru ca un vaccin să poată fi comercializat, acesta trebuie să treacă prin trei faze de testare. Vaccinul împotriva COVID-19 este, în acest moment, în faza a treia, scrie spynews.ro

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: