Redactia.ro
Home » Monden » Céline Dion a ajuns doar o umbră a artistei de demult. Boala se agravează de la o zi la alta. Anunțul făcut de sora artistei îi va întrista pe fani

Céline Dion a ajuns doar o umbră a artistei de demult. Boala se agravează de la o zi la alta. Anunțul făcut de sora artistei îi va întrista pe fani

celine dion

Vești proaste pentru toți cei care iubesc muzica lui Celine Dion. Starea de sănătate a vedetei este din ce în ce mai fragilă de la o zi la alta, iar surorile sale sunt îngrijorate. Nu este exclus ca artista canadiană să nu mai urce niciodată pe scenă pentru a-și încânta miile de fani.

Céline Dion a ajuns doar o umbră a artistei de demult. Boala se agravează de la o zi la alta

Conform datelor prezentate de jurnalul „Mirror”, situația lui Celine Dion, artista în vârstă de 55 de ani recent diagnosticată cu sindromul persoanei rigide SPR, s-a înrăutățit semnificativ. Surse apropiate cântăreței au dezvăluit că aceasta se străduiește să găsească tratamente medicale care să contribuie la ameliorarea simptomelor sale. Artista se luptă să ducă la îndeplinire chiar și cele mai banale dintre sarcini, iar durerile pe care trebuie să le suporte zi de zi sunt unele care ar aduce lacrimi în ochi oricărui om, conform surorilor sale.

La ora actuală, potrivit unor surse apropiate familiei, Celine Dion este atât de slăbită din cauza bolii de care suferă încât nu mai vrea să iasă din casă și cu greu se poate gândi cu optimism la ziua de mâine. O persoană apropiată vedetei a declarat pentru „National Enquirer”: „Celine nu a mai fost fotografiată în public de aproape 600 de zile și pe bună dreptate. Ea are dificultăți în a merge și este cuprinsă de tremurături severe care îi provoacă spasme. Spatele ei a devenit curbat și spasmele musculare sunt, uneori, insuportabile”. 

Și Claudette, sora lui Celine Dion, a făcut declarații. „Avem încredere în ea. Nu putem găsi niciun medicament care să funcționeze, dar este important să avem speranță”, a declarat aceasta.

Ce este și cum se manifestă sindromul omului înțepenit, boala de care suferă Céline Dion

Sindromul omului înțepenit, cunoscut și sub numele de sindromul persoanei rigide, este o afecțiune rară și progresivă a sistemului nervos central. Această boală se caracterizează prin rigiditate musculară și spasme involuntare, care pot duce la dificultăți de mișcare și coordonare.

Principalele simptome ale sindromului omului înțepenit includ rigiditate musculară persistentă, în special în mușchii spatelui, gâtului și membrelor, spasme musculare involuntare și durere. Aceste simptome pot fi exacerbate de stres sau de stimuli externi. De asemenea, persoanele afectate pot prezenta și dificultăți de mișcare, deoarece mușchii sunt afectați de rigiditate și spasme.

Sindromul omului înțepenit poate afecta, de asemenea, sistemul nervos autonom, determinând simptome precum tulburări ale somnului, tensiune arterială fluctuantă și disfuncții digestive.

Deși cauza exactă a acestei afecțiuni este necunoscută, se crede că sindromul omului înțepenit este rezultatul unei disfuncții a sistemului imunitar, care atacă propriile celule nervoase. Diagnosticul se bazează pe examinarea clinică, istoricul medical și uneori pe teste suplimentare, cum ar fi electroencefalografia (EEG) sau testele genetice.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: