Redactia.ro
Home » Știri » Centrul pentru arși Iași, închis imediat după inaugurare

Centrul pentru arși Iași, închis imediat după inaugurare

centru pentru arși

Centrul pentru arşi de la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, inaugurată săptămâna trecută cu mare fast de ministrul demis al Sănătăţii Sorina Pintea, a fost închis.

Centrul pentru arși din Iași este în continuare închis. Unitatea medicală nu poate primi pacienți, chiar dacă Sorina Pintea declara că nu va participa la nicio deschidere de spital doar de fațadă. În realitate nu poate funcționa, pentru că epidemiologii au descoperit probe neconforme la filtrele de aer și de apă.

Lucrările de reabilitare și dotare a Clinicii de Chirurgie Plastică și Arsuri din Iași au durat 8 ani și au costat 50 de milioane de lei. Momentul inaugurării a fost amânat de 17 ori. Deschiderea ei a fost declarată un succes de ministrul demis al Sănătății Sorina Pintea. La o săptămâna distanță, centrul pentru arși este încă încuiat.

Reacția ministerului Sănătății

Ministerul Sănătății Sorina Pintea a transmis, miercuri seară, o reacție referitoare la inaugurarea secției de chirurgie plastică, microchirurgie reconstructiva și arsuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Sf. Spiridon Iași, potrivit stirileprotv.ro.

Iată comunicatul Ministrului Sănătății!

„Referitor la secția clinica de chirurgie plastică, microchirurgie reconstructiva si arsuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Sf. Spiridon Iași, Ministerul Sănătății precizează următoarele:

Având în vedere faptul că la inaugurarea secției de clinice din data de 16 octombrie 2019 au participat mai multe persoane care au vizitat secția fără echipamente corespunzatoare, a fost necesară dezinfecția ulterioară a spațiului.

După acest proces, în 18 si 19 octombrie au prelevate de către SPIAM din cadrul unității sanitare, prima serie de probe de sanitație și microfloră care au fost conforme.

Astăzi a mai fost prelevat al doilea set de probe, iar rezultatele vor fi gata la începutul săptămânii viitoare.

Sorina Pintea, anunţ-şoc despre ce a declanşat psihoza din capul ucigaşului de la Psihiatrie

În ceea ce priveste personalul angajat, unitatea de arsi din cadrul secției clinice are asigurat normativul minim de personal de specialitate, dar pentru asigurarea unui act medical de calitate este necesara o suplimentare a acestuia. În prezent, există în derulare un proces de selecție a personalului de specialitate.

Mai mult, prin programul Băncii Mondiale și cu sprjinul ambasadei Franței și al centrelor de profil din Franța, la începutul anului 2019, 5 cadre medicale de la noul centru din Iași (medici de anestezie – terapie intensivă, chirurgi plasticieni, asistente medicale) au beneficiat de stagii de pregătire în domeniu în centre de mari arși din Franța. De asemenea, a fost agreat cu reprezentanții centrelor de specialitate din Franța ca ulterior operaționalizării acestui centru să beneficieze de expertiza acestora în lucru în cadrul centrului.

Ca urmare, secția clinică este funcțională în cazul apariției unor cazuri de pacienți cu arsuri grave”.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: