Redactia.ro
Home » Homepage » Cercetarea la fața locului în ancheta incendiului de la Institutul „Matei Balş”, finalizată

Cercetarea la fața locului în ancheta incendiului de la Institutul „Matei Balş”, finalizată

Un incendiu devastator a avut loc în urmă cu o săptămâna la Institutul Matei Balş din Capitală, în urma căruia 11 perosane și-au pierdut viața. Criminaliștii și procurorii au finalizat vineri cercetarea la fața locului în ancheta incendiului de la Institutul Matei Balș din Capitală. 

 

Cercetarea la fața locului în ancheta incendiuluid e la Matei Balș, finalizată

Criminațiștii și procurorii au finalizat cercetarea la fața locului în cazul anchetei de la Matei Balș. Însă, deocamdată nu pot spune nici măcar preliminar ce anume a provocat focul devastator care a provocat pagube uriașe. Astfel, atenția investigatorilor se mută în laboratoarele de expertiză. Cercetarea la fața locului, la parterul Pavilionul 5 al Institutului „Matei Balș” a durat opt zile.

În toate aceste zile, însă, criminaliștii, polițiștii, procurorii, dar și experții de la Petroșani, din cadrul Institutului de Protecție Antiexplozivă, au cercetat zona, în special salonul în care a izbucnit incendiul devastator. Anchetatorii au transmis, într-un comunicat de presă, că după finalizarea acestei cercetări, mai multe obicete vor fi trimise la Petroșani, pentru expertiză. Mai mult, aceleași surse oficiale au declarat că s-a cerut ajutorul unui judecător de drepturi și libertăți pentru unitatea de stocare a imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din zonă pentru a fi accesată. Deocamdată, însă, parterul Pavilionului 5 care a luat foc nu va fi redat spitalului pentru a fi renovat complet și va rămâne sigilat, pentru eventualitatea în care specialiștii de la Petroșani vor avea nevoie de acces în zona respectivă.

Anchetatorii au spus că este mult prea devreme să stabilească cu certitudine ce anume s-a întâmplat. Aceștia au dat de înțeles că ancheta ar mai putea dura câteva săptămâni, poate chiar câteva luni.

 

Guvernul a aprobat ca fiecare persoană afectată de incendiul de la Matei Balș să primească 5.000 de lei

Guvernul va acorda ajutoare de urgență în valoare de 5.000 de lei pentru fiecare persoană afectată de incendiul produs la Institutul  „Matei Balş” din Capitală. Ajutorul de la stta vine pentru sprijinirea familiilor aparținătoare victimelor.

A fost aprobată o hotărâre de guvern din partea Ministerului Muncii, un lucru pe care l-am făcut şi după tragedia de la Piatra Neamţ, prin care se propune acordarea de ajutoare de urgenţă pentru sprijinirea familiilor aparţinătoare victimelor incendiului produs la Institutul de Boli Infecţioase Prof. Dr. Matei Balş, soldat, cum ştiţi, cu decesul unor bolnavi şi rănirea altora.

Se propune ca familiile celor afectaţi să beneficieze de un ajutor de urgenţă în valoare de 5.000 de lei pentru fiecare persoană afectată, suma maximă ce poate fi acordată pentru această intervenţie fiind de un milion de lei„, a declarat premierul Florin Cîțu, miercuri, la Palatul Victoria.

11 persoane și-au pierdut viața în urma incendiului devastator de la Matei Balș. Ultima victimă este o pacientă în vârstă de 84 de ani. Femeia fusese transferată la Spitalul Universitar de Urgență „Elias” din București și a murit miercuri dimineață, după cum a anunțat Ministerul Sănătății într-un comunicat.

Starea pacienților afectați de incendiu și transferați în alte unități sanitare

  • Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Ioan” din București: 10 pacienți în stare stabilă (1 pacient externat în 2 februarie 2021).
  • Spitalul Universitar de Urgență din București: 3 pacienți – 1 pacient intubat pe ATI, 2 pacienți stabili.
  • Spitalul Universitar de Urgență „Elias” din București: 4 pacienți în stare stabilă.
  • Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” din București: 6 pacienți. 2 pacienți în stare gravă (ATI), 4 pacienți în stare stabilă.
  • Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Pantelimon” din București: 3 pacienți în stare stabilă (ATI).
  • Spitalul Militar Central din București: 2 pacienți. SMC: 2 pacienți în secția ATI, ambii în stare gravă, intubați.
  • Spitalul „Witting” din București: 2 pacienți, stare stabilă.
  • Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București: 4 pacienți – 3 pacienți în stare stabilă, 1 pacient în secția ATI, intubat.
  • Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București: 2 pacienți stare stabilă. 1 pacient va fi externat în cursul zilei de miercuri.
  • Spitalul Monza din București: 3 pacienți în stare stabilă.

 

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: