Redactia.ro
Home » Știri » Cercetătorii aprobă ideea conform căreia COVID-19 duce la pierderea mirosului

Cercetătorii aprobă ideea conform căreia COVID-19 duce la pierderea mirosului

Pierderea mirosului

Una dintre problemele la care poate duce infectarea cu noul coronavirus este pierderea simțului mirosului.

Medicii care tratează cazurile de COVID-19 explică faptul că anosmia reprezintă pierderea capacității mirosului și reprezintă unul dintre simptomele infectării.

Conform Science Alert, la câteva luni după ce au fost infectați primii oameni, aceștia au explicat că au descoperit o posibilă cauză a pierderii mirosului.

Anosmia poate dura luni sau chiar ani

Infecțiile virale precum răcelile sau cele care afectează sinusurile, pot duce la pierderea simțului mirosului.

În majoritatea cazurilor, după dispariția simptomelor cum ar fi nasul înfundat, situația ar trebui să revină la normal și oamenii să nu mai aibă nicio problemă în perceperea mirosului.

Cu toate acestea, la unele persoane situația tinde să devină cronică și să dureze luni sau poate chiar ani.

Manifestările diferă

Persoanele depistate pozitiv cu noul virus explică faptul că pierderea mirosului a fost o reacție bruscă și că revenirea acestuia a fost la fel de neașteptată, după o săptămână sau două.

Unele persoane au susținut că și-au pierdut mirosul chiar dacă nu aveau căile respiratorii blocate.

Această teorie a fost demonstrată de cercetători care au afirmat că persoanele care erau infectate cu coronavirus și nu mai aveau simțul mirosului aveau receptorii care analizează mirosurile acoperiți de mucus și țesut inflamat.

Studiile arată că virusul afectează organismul uman atașându-se de receptorii care se află în tractul respirator superior.

Unii cercetători au susținut că noul virus este responsabil și pentru distrugerea neuronilor olfactivi. Aceștia transmit semnalul oferit de interacțiunea dintre diferite molecule și receptori. Odată aflat în celulele umane, COVID-19 se poate răspândi prin declanșarea unui răspuns inflamator, iar cercetătorii consideră îngrijorător acest lucru.

 

Loading...