Redactia.ro
Home » Știri » Cercetătorii au stabilit cât timp rămân particulele de COVID-19 în aer. De ce este obligatorie purtarea măștii de protecție

Cercetătorii au stabilit cât timp rămân particulele de COVID-19 în aer. De ce este obligatorie purtarea măștii de protecție

CORONAVIRUS

Cercetătorii americani au confirmat recent că purtarea măștii de protecție este obligatorie și benefică în stoparea coronavirusului.

Totodată, specialiștii au descoperit și cât timp rămân în aer particulele de coronavirus.

Cât timp rămân particulele de coronavirus în țară?

Specialiștii americani de la Institutul Național de Sănătate și de la Universitatea din Pennsylvania au anunțat că purtarea măștii de protecție este absolut necesară, după ce au stabilit cât de mare este riscul de infectare în momentul în care o persoană bolnavă cu noul virus vorbește fără masca de protecție.

Conform studiului, picăturile și particulele din salivă infectată cu coronavirus, ce sunt împrăștiate atunci când oamenii vorbesc ar putea rezista în aer cel mult 8 minute.

Acest lucru explică de ce milioane de oameni din întreaga lume au fost infectați cu coronavirus.

Cercetătorii menționează că vorbitul tare pentru aproximativ 60 de secunde generează peste 1.000 de particule pline cu virusul ucigaș.

Conform Viva.ro, pentru a realiza studiul, cercetătorii americani au rugat un voluntar să repete cuvintele „Rămâi sănătos!’într-un spațiu închis ce simulează un mediu cu aer stagnat.

Specialiștii nu au ales această frază la întâmplare, considerând că aceste cuvinte generează mai multe picături de salivă.

Ulterior, cu ajutorul unui laser, specialiștii au studiat întreaga acțiune cu particule infectate după ce acestea ajung în aer, picăturile mari s-au micșorat și evaporat, dar după 8 minute.

Așadar, purtarea măștii trebuie purtată obligatoriu pentru a se împiedica răspândirea pe scară largă a noului virus.

Caz unic în România! Primul bebeluș născut cu coronavirus

O tânără în vârstă de 26 de ani a născut pe 11 iunie unn bebeluș la maternitatea din Sibiu, acesta fiind diagnosticat cu coronavirus. Primul test al copilului a ieșit pozitiv, după ce mama sa a fost confirmată cu COVID-19.

Tânăra și bebelușul său sunt internați la spitalul Clinic Județean de Urgențe din Sibiu, iar medicii au declarat că ambii se simt bine.

„Copilul este internat în cadrul secției de Neonatologie, izolat și sub supraveghere și îngrijire corespunzătoare, iar mama este internată în cadrul Secției de Boli Infecțioase, sub supraveghere și tratament specific’, a declarat Andreea Ștefan.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: