Redactia.ro
Home » Știri » Cât de importantă este, de fapt, masca de protecție. Motivul pentru care doar ea ne poate proteja de coronavirus

Cât de importantă este, de fapt, masca de protecție. Motivul pentru care doar ea ne poate proteja de coronavirus

De ce să purtăm masca

Masca de protecție este singura modalitate prin care ne putem feri de noul coronavirus, transmite medicul pediatru Mihai Craiu. Peste 400.000 de oameni s-au îmbolnăvit deja din cauza acestui virus, iar singura cale prin care putem evita o infecție este să ne acoperim gura și nasul cu masca atunci când stăm sau vorbim cu cineva.

Masca este singura care ne poate proteja de infecția cu coronavirus

Mihai Craiu atrage atenție că nu este nevoie ca cineva să tușească sau să strănute pentru a ne da boala, în cazul în care acea persoană este deja infectată. Este de ajuns să vorbim cu cineva ce are virusul în corp pentru a ne îmbolnăvi și noi.

Masca este extrem de importantă pentru a opri picăturile de mucus care pleacă împreună cu strănutul, cu vorbitul .. Apropo, dintre toate virusurile umane cunoscute pentru care s-au făcut studii de cinetică, se pare că SARS COV2 este cel mai bine adaptat virus la vorbire. Adică n-are neapărat nevoie de strănut și de tuse”, a explicat medicul.

Asimptomaticii sunt cei mai periculoși, spune medicul

Iar acest lucru, arată studiile, se poate întâmpla mai degrabă dacă intrăm în contact cu cineva despre care credem că nu are boala, pentru că nu prezintă simptome. De fapt, pacienții asimptomatici sunt cei mai periculoși, pentru că nici ei, nici ceilalți nu știu că au COVID-19.

Deci pericolul cel mare nu este să-l iei de la un bolnav de care te ferești și tu, că vezi că strănută. pericolul mare este să iei de la cineva care vorbește liniștit lângă tine și nu tușește. De aceea ne trebuie masca în cazul în care ne ducem într-un loc unde sunt și alte persoane”, spune Mihai Craiu.

De altfel, studiile din Coreea de Nord arată că cei mai mulți dintre cei infectați nu aveau niciun simptom. Singura modalitate prin care s-a putut spune cu exactitate și fără echivoc că ei au virusul a fost testarea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: