Redactia.ro
Home » Homepage » Cercetătorul olandez care a prezis cutremurul din Turcia are previziuni sumbre pentru România: un seism puternic este iminent

Cercetătorul olandez care a prezis cutremurul din Turcia are previziuni sumbre pentru România: un seism puternic este iminent

expert olandez

Cercetătorul olandez care a prezis cutremurul din Turcia înainte cu câteva zile de a se produce are o previziune sumbră pentru țara noastră. Conform acestuia, un seism de peste 7 grade pe scara Richter va avea loc curând în România.

România ar putea fi lovită de un cutremur de peste 7 grade pe scara Richter

Frank Hoogerbeets, cercetătorul din Olanda, cel care a prezis producerea seismului din Turcia înainte cu câteva zile de a avea loc, are o previziune puțin optimistă despre țara noastră. Concret, el este de părere că în România va avea loc un seism cu o magnitudine de peste 7  grade pe scara Richter.

„Câteva informații de fundal: Din 1900, în România au avut loc cinci cutremure M6 și patru M7, majoritatea adânci (90-150 km). Ultimul M7 a fost în 1990 și îl așteptăm pe următorul”, a scris Frank Hoogerbeets pe pagina personală de Twitter.

Hoogerbeets a făcut referire la o serie de cutremure care au avut loc între 30 și 31 mai 1990, în zona Vrancea, la adâncimea de 80-100 de kilometri. Cel mai puternic dintre acestea a avut o magnitudine de 6,9 grade pe scara Richter. 8 persoane au murit și alte câteva sute au fost grav rănite.

În data de 3 februarie 2023, Frank Hoogerbeets scria pe Twitter: „Mai devreme sau mai târziu, va avea loc un cutremur cu magnitudine de aproximativ 7,5 în această regiune (Turcia central-sudică, Iordania, Siria, Liban)”. Câteva zile mai târziu, regiunea menționată de către cercetător a fost vizată de o serie de cutremure devastatoare, care au ucis peste 30.000 de oameni.

Ce trebuie să facem în cazul producerii unui cutremur

Raed Arafat, șeful DSU, a menționat care sunt principalele lucruri de care trebuie să ținem cont în timpul cutremurului și după cutremur. În timpul seismului este cel mai important să nu intrați în panică, să nu folosiți casa scărilor și nici liftul.

Tocul ușii nu este în toate cazurile cel mai bun loc pentru adăpost pentru că nu mereu corespunde cu grinda de rezistență. După cutremur este necesar să vă asigurați gazele sunt închise. Dacă doriți să ieșiti din casă trebuie să vă asigurați că structura pe caree doriți să o folosiți nu a suferit avarii grave.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: