Redactia.ro
Home » Știri » Ceremonia de Ziua Națională a României. Discursul emoționant al președintelui Klaus Iohannis pentru toți românii

Ceremonia de Ziua Națională a României. Discursul emoționant al președintelui Klaus Iohannis pentru toți românii

Ceremonia de Ziua Națională a României. Marți, de 1 Decembrie are loc, ca în fiecare an, la Arcul de Triumf din București, parada militară. Evident, aceasta se desfășoară în condiții de pandemie. Președintele Klaus Iohannis le-a transmis românilor un mesaj emoționant.

Ceremonia de Ziua Națională a României. Discursul emoționant al președintelui Klaus Iohannis pentru toți românii

Președintele Klaus Iohannis a ajuns la Arcul de Triumf, unde susține în acest moment o declarație despre istoria acestei zi, dar și despre noile restricții aplicate din cauza pandemiei de coronvirus. „În acest an, vom onora curajul și sacrificiile înaintașilor noștri făcând noi înșine sacrificiul de a renunța la bucuria participării împreună la manifestările publice tradiționale”.

Totodată, președintele României le-a transmis românilor următoarele lucruri: „Dragi români, în această piață martoră atâtor sărbători, azi suntem mult mai puțini ca de obicei. În acest cadru în care ne aflăm acum, vegheați de Arcul de Triumf, urez La Mulți Ani românilor, oriunde s-ar afla ei, sănătate și optimism! Niciodată nu am întâmpinat 1 Decembrie cu atâta îngrijorare. Pandemia care ne-a afectat ne obligă să marcăm Ziua Națională altfel decât de obicei, ne vedem mai rar și simțim lipsa interacțiunii cu cei dragi. ”. Mai mult, Klaus Iohannis le-a mulțumit în numele poporului român soldaților și cadrelor medicale pentru că au făcut tot posibilul pentru a-i salva pe cei infectați.

Klaus Iohannis le-a urat „La Mulți Ani” tuturor românilor din țară, dar și celor aflați peste hotare. „În această piață, care a fost martoră a atâtor sărbători, astăzi, suntem mult mai puțini ca de obicei. Bucuria din ochii copiilor ridicați pe brate de bunici sau părinți sunt imagini de care ne este dor și sunt imagini pe care vrem să le vedem cât mai curând posibil. În acest cadru, vegheați de Arcul de Triumf, acest simbol al sacrficiului și al speranței, urez La Mulți Ani românilor, oriunde s-ar afla ei”, a mai spus Iohannis.

Ziua de 1 Decembrie este un motiv de sărbătoare pentru toți românii. În această dată sărbătorim Ziua Națională a României, iar ca în fiecare an, are loc la Arcul de Triumf din Capitală, parada militară. Cu toate că în anii precedenți, românii mergeau pentru a-i susține pe militari, în acest an, ceremonia a fost organizată într-un mod diferit. Evenimentul a început la ora 11.00, în Piața Arcul de Triumf, din București. Ministrul Apărării a anunțat că aproximativ 150 de militari din MApN participă în această zi, la ceremonia organizată pentru Ziua Națională. Din cauza pandemiei de coronavirus, aceasta s-a realizat în format restrâns.

1 Decembrie, Ziua Națională a României

1 Decembrie rememorează Marea Unire din 1918, fiind un moment istoric care marchează întregirea țării prin unirea cu Transilvania. Pe 1 Decembrie 1918 a fost convocată la Alba Iulia Adunarea Națională a Românilor, având ca deznodământ Hotărârea de Unire Necondiționată a Transilvaniei cu România. Această hotărâre a fost votată în unanimitate. Așadar, la 1 decembrie 1918, Transilvania, Crișana și Maramureșul s-a unit cu România, păstrându-și autonomii locale. Ceremoniile care au avut loc în fiecare an, au avut rolul de a le aduce aminte românilor momentul în care a luat naștere România Mare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: