Redactia.ro
Home » Știri » Cum se va desfășura parada militară de 1 Decembrie? MApN a anunțat o ceremonie restrânsă

Cum se va desfășura parada militară de 1 Decembrie? MApN a anunțat o ceremonie restrânsă

GALERIE FOTO (2) Parada Militară și manifestările de 1 Decembrie 2023 în București: Program, participanți și restricții de trafic pentru Ziua Națională a României

Parada militară de 1 Decembrie va fi diferită în acest an. Deși românii erau obișnuiți să participe în număr cât mai mare de defilarea militarilor, de Ziua Națională a României, anul acesta, situația va fi diferită. Din cauza măsurilor de restricție impuse de autorități în urma pandemiei de coronavirus, în ziua de 1 Decembrie, va avea loc doar o ceremonie militară restrânsă.

Cum se va desfășura parada militară de 1 Decembrie? MApN a anunțat o ceremonie restrânsă

Parada militară de 1 Decembrie era așteptată de toți românii, fiind o zi specială pentru toți cetățenii. Ziua Națională a României simbolizează Marea Adunare Națională. Astfel, în fiecare an, românii mergeau în număr cât mai mare la parada militară pentru a simți emoțiile transmise de militari și soldați. Ei bine, în acest an toate tradițiile românești au fost restricționate din cauza pandemiei de coronavirus. La fel se întâmplă și cu una dintre cele mai importante zile a României. Marți, de Ziua Națională a României nu va mai avea loc parada militară de 1 Decembrie, ci doar o ceremonie militară restrânsă. Ministerul Apărării Naționale a anunțat că nu vor defila militarii așa cum oamenii erau obișnuiți, nici tehnica, iar deasupra Arcului de Triumf, nu vor survola nici avioanele de luptă.

Cu toate că pandemia de coronavirus împiedică cadrele militare să organizeze parada militară, Armata a făcut repetiție generală pentru ca evenimentul să fie unul marcant și special pentru toți românii. Astfel 150 de militari din MApN vor participa la ceremonia restrânsă, care va începe marți, cu ora 11.00. De asemenea, pe timpul ceremoniei va avea loc un moment de reculegere în memoria eroilor care au murit pe câmpurile de luptă în războaie, dar și pentru victimele care au fost ucise noul coronavirus. Vor fi trase 21 de salve de tun, iar președintele României va depune o coroană de flori și va susține o alocuțiune. Ceremonia restrânsă nu va fi deschisă publicului, și se va desfășura cu respectarea restricțiilor legale referitoare la prevenirea pandemiei de coronavirus.

Cascada Niagara va fi iluminată în culorile drapelului românesc

Cu toate că românii nu vor mai vedea parada militară de 1 Decembrie și întreaga acțiune se va desfășura prin respectarea restricțiilor legale referitoare la pandemia ce COVID-19, aceștia vor avea un moment de bucurie și emoție. În urma demersurilor făcute de Ambasada României la Ottawa, Cascada Niagara va fi iluminată în culorile drapelului românesc de 1 Decembrie, în onoarea Zilei Naționale a României. De asemenea, reprezentații emisiunii TV „Noi Românii”, difuzată în Canada, a susținut acest demers. Conform Agerpres, tricolorul va fi proiectat pe apele cascadei marți, între orele locale 21.45-22.00, iar momentul unic poate fi urmărit online pe www.cliftonhill.com. Totodată, românii din Canada pot urmări momentul în emisiunea realizată de Raul Dudnic, pe canalul OMNI. Cascada Niagara este un anasamblu format din trei căderi de apă situată la granița dintre Canada și Statele Unite ale Americii. În 2019, o româncă stabilită în Marea Britanie, a primit acordul ca de Ziua Naționalei a României să arboreze culorile tricolorului pe Cascada Niagara. În urmă cu trei ani, în timpul protestelor din România împotriva OUG13, Cascada Niagara a fost iluminată în tricolorul României, în semn de solidaritate cu sutele de mii de români ieșiti în stradă.

Cascada Niagara, tricolorul Romaniei
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: