Redactia.ro
Home » Știri » Parada militară de 1 decembrie 2019. Programul manifestărilor de la București și Alba Iulia

Parada militară de 1 decembrie 2019. Programul manifestărilor de la București și Alba Iulia

parada

Militarii români se pregătesc intens pentru parada de 1 decembrie, care se va desfășura duminică la Arcul de Triumf din Capitală, dar și la Alba Iulia.

Ceremoniile militare din București, cu ocazia zilei de 1 decembrie, vor începe la ora 9.00. O ceremonie militară şi religioasă de depuneri de coroane şi jerbe de flori se va desfășura la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I.

La ce oră începe parada militară în București

Parada militară de 1 decembrie este prevăzută să aibă loc începând cu ora 11, în Piața Arcului de Triumf. Aproximativ 4.000 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, din care 500 militari din peste 20 de ţări aliate sau partenere, aproximativ 200 de mijloace tehnice şi peste 50 de aeronave, vor fi la parada militară de duminică, 1 Decembrie.

La ce oră începe parada militară în Alba Iulia

La Alba Iulia, Parada Militară de 1 decembrie va avea loc începând cu orele 13. Manifestările socio-culturale încep însă de la ora 10, potrivit alba24.ro.

Ora 10.00 Ceremonie militară – depuneri de coroane și jerbe de flori – Monumentul Unirii

Ora 10.30 Zâmbet tricolor – face painting pentru copii – esplanada Muzeului Național al Unirii

Ora 11.00 Marea Adunare Națională și Primirea soliilor Cetăților de Scaun – Citirea ”Rezoluțiunii Adunării Naționale de la Alba Iulia”, discursuri, reconstituire istorică – Sala Unirii

Anunț oficial de la Guvern! Declarație de avere pentru toți românii

Ora 12.00 Te Deum – Catedrala Încoronării

Ora 13.00 Ceremonie militară – defilarea trupelor și tehnicii militare – Bulevardul 1 Decembrie 1918

Parada militară de 1 decembrie de la Alba Iulia este prevăzută să se încheie la orele 14 dar activitățile culturale organizate de primăria orașului vor continua până seara.

Cum va fi vremea de 1 decembrie în București și în țară

Prognoza meteo pentru duminică, 1 decembrie, arată că temperaturile vor urca până la maximum 10 grade Celsius. De Ziua Națională, cerul va fi înnorat, iar și este posibil să apară câteva ploi sporadice, în special noaptea și spre dimineață, potrivit digi24.ro.

În București, minimele termice se vor situa, în medie, între 2 şi 6 grade Celsius, mult peste valorile înregistrate anul trecut de Ziua Națională, când temperaturi maxime s-au încadrat, în general, între -9 și 2 grade Celsius, iar cele minime între -16 și -4 grade. Apariția ploilor va fi posibilă dar vor fi, în general, slabe, potrivit meteorologilor. După data de 1 decembrie şi până pe 8 decembrie, minimele termice se vor situa între 0 şi 3 grade.

La Alba Iulia, meteorologii anunță maxime de 6 grade Celsius și minime de 3 grade. Cerul va fi parțial însorit. În toate regiunile, mediile valorilor termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: