Redactia.ro
Home » Știri » Cererile de șomaj tehnic se pot depune de azi. Care este suma promisă de stat?

Cererile de șomaj tehnic se pot depune de azi. Care este suma promisă de stat?

Somaj tehnic salariati

Începând de la 1 aprilie 2020, angajatorii pot depune documentele pentru șomajul tehnic la Agențiile Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă sau la Agențiile Județene pentru Plăți și Inspecție Socială.

De la 1 aprilie se pot depune cererile de șomaj tehnic

Începând de astăzi, 1 aprilie 2020, angajatorii care vor să obțină indemnizație de șomaj tehnic pentru salariați pot depune, cererile la agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă.

Autoritățile au comunicat marți, 31 martie că sumele promise de Guvern, sunt impozabile. Potrvit Ordonanței publicată în Monitorul Oficial, pentru fiecare indemnizație, statul va lua înapoi, 42%, drept contribuții și impozit.

Așadar, suma maximă va fi de 2,380 lei, indiferent de cât de mare avea titularul salariul. Recomandarea este ca depunerea cererilor să nu se facă la ghișeu, ci pe site-urile și pe adresele de mail ale instituțiilor, online.

De asemenea, Ministrul Muncii a simplificat întreaga procedură, iar angajtorii au de o singură declarație pe propria răspundere și de lista angajaților care vor beneficia de această formă de protecție socială, acordată de Guvern.

Când vor fi gata solicitările?

Violeta Alexandru a precizat marți că toate solicitările vor fi procesate într-un timp cât mai rapid.

Agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă din județul în care angajatorul are sediul social vor primi prin mijloace electronice solicitările pentru primirea fondurilor în vederea acoperirii cheltuielilor pentru angajații având contracte individuale de muncă, pe care i-au înregistrat în REVISAL anterior ca intrând în șomaj tehnic,”, a declarat ministrul Muncii.

Angajatorii trebuie să depună o cerere, o declarație pe proprie răspundere și lista angajaților despre care solicită fondurile guvernamentale, anterior înregistrându-i în REVISAL ca intrând în șomaj tehnic.

De ajutorul de la stat vor beneficia și persoanele fizice autorizate și cele plătite cu drepturi de autor, întreprinderile individuale sau cluburile sportive. Toate aceste categorii pot depune documentele pentru șomajul tehnic la agențiile județene pentru plățo și inspecție socială.

Datele cele noi arată că peste 500.000 de angajați din România au intrat deja în șomaj tehnic.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: