Redactia.ro
Home » Știri » Certificatul verde, obligatoriu și în magazine? Anunțul făcut de premierul demis Florin Cîțu

Certificatul verde, obligatoriu și în magazine? Anunțul făcut de premierul demis Florin Cîțu

Certificatului verde de vaccinare sau imunizare la SARS-CoV-2 ar putea deveni obligatoriu peste tot în România, pentru a ține economia deschisă. Premierul demis Florin Cițu a anunțat că certificatul ar putea fi necesar și în magazine.

Premierul demis Florin Cîțu a anunțat, după ședința de Guvern de joi, că certificatul verde ar putea fi introdus peste tot în România, inclusiv în magazine și supermarketuri. Așadar, accesul în magazine s-ar putea face doar pe baza certificatului verde, a unui test negativ sau cu dovada trecerii prin boală.

Certificatul verde, obligatoriu și în magazine? Anunțul făcut de premierul demis Florin Cîțu

Premierul demis Florin Cîțu ține să precizeze că nu este vorba despre o restricționare, ci doar o ”triere”.

Asta nu e o restricționare, este doar o triere. Nu este o restricționare. Dacă te vaccinezi, dacă ai trecut prin boală, dacă ești testat.. Deci sunt 3 variante, simple. Și când mergeți la doctor, să știți, trebuie să te testezi pe proprii bani, dacă vrei să mergi la spital. Aș merge pe ideea de a folosi certificatul verde și în magazine, da.” , a declarat Florin Cîțu.

Întrebat dacă ia în calcul carantinarea Bucureștiului și județului Ilfov pentru două săptămâni, premierul demis Florin Cîțu a răspuns: „Nu în acest moment. Și anul trecut a fost această discuție și nu a funcționat”, a mai explicat premierul demis.

Certificat verde pentru economie deschisă

Florin Cîțu a explicat și că introducerea certificatului verde pentru toate activitățile economice ar ajuta la menținerea economiei deschise.

„Dar ne uităm la alte măsuri care să împiedice răspândirea virusului. Un lucru pe care l-am discutat cu ministrul Sănătății este acela de a cere certificatul verde pentru toate activitățile economice în care intrăm în contact cu persoane. Dacă vrem să avem economia deschisă, ar ajuta foarte mult.

Nu am discutat despre a reduce numărul orelor de funcționare în weekend pentru activități economice. A avea certificat verde pentru orice activitate economică e un pas important, ne gândim la acest lucru”, a mai adăugat Florin Cîțu.

Guvernul pe care îl conduce premierul demis are puteri limitate, după ce a fost demis în Parlament. Însă noile restricții ar putea fi impuse printr-un proiect de lege în Parlament, a mai subliniat Florin Cîțu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: