Redactia.ro
Home » Știri » CEx al PSD a luat o decizie importantă. Când va avea loc Congresul ordinar

CEx al PSD a luat o decizie importantă. Când va avea loc Congresul ordinar

PSD

Liderii PSD au decis data organizării Congresului la care urmează să fie aleasă noua conducere, în urma demisiilor Vioricăi Dăncilă și a lui Mihai Fifor. Astfel, Congresul va avea loc pe data de 29 februarie 2020.

Prima şedinţă CEx PSD cu Marcel Ciolacu preşedinte interimar a avut loc miercuri la sediul partidului. Şedinţa social-democraţilor a început la ora 15.00, la sediul central al formaţiunii din Bucureşti. Liderii PSD au stabilit organizarea unui Congres ordinar pe data de 29 februarie 2020, potrivit Antena 3.

Săptămâna trecută, Viorica Dăncilă a demisionat din funcţia de preşedinte al PSD, iar Biroul Permanent al partidului a fost dizolvat, în cadrul unei reuniuni a Comitetului Executiv Naţional, convocată pentru a analiza rezultatul înregistrat la alegerile prezidenţiale.

Niculae Bădălău s-a retras din conducerea interimară a PSD

Niculae Bădălău s-a retras din conducerea interimară a PSD, după declarațiile sale referitoare la diaspora. Acesta le-a cerut scuze românilor plecaţi la muncă în străinătate pentru afirmaţiile făcute. Bădălău a spus că regretă contextul şi formularea „total nefericite” şi că îi preţuieşte pe toţi românii, indiferent unde sunt aceştia.

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, i-a luat apărarea senatorului Niculae Bădălău. Buzatu a spus că liderul PSD Giurgiu a recunoscut că a greşit prin afirmaţiile despre diaspora şi nu are ce să facă mai mult. „Colegul meu cred şi acum că are tăria să recunoască exprimarea aceasta nepotrivită şi să-şi asume, ce mai vreţi să-i facem?”, spune Buzatu. Referitor la ce înseamnă această asumare, Buzatu afirmă: „Să sară cu capul în jos în Siret sau… ce să mai facă omul acela? A greşit şi acuma regretă… V-am spus că să-l băgăm la puşcărie (…) Ironia denotă şi ea ceva”.

Senatorul PSD Nicolae Bădălău a spus, vineri, comentând intenţia de a creşte numărul de parlamentari pentru diaspora, că doar 700.000 au domiciliul legal în străinătate, restul, până la 3-5 milioane cât se vehiculează fiind „fetele alea de le duc ăştia”. Voci din vârful partidului PSD susțin că Niculae Bădălău a ales în mod intenționat să aibă un discurs politic care jignește româncele din străinătate, pentru a prejudicia și mai mult imaginea partidului, motivul fiind frustrarea de a nu fi ales secretar general al PSD.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: