Redactia.ro
Home » Homepage » Marcel Ciolacu, noul președinte interimar al PSD: „S-a încheiat epoca în care partidul era condus de un tătuc”

Marcel Ciolacu, noul președinte interimar al PSD: „S-a încheiat epoca în care partidul era condus de un tătuc”

Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu este noul președintel interimar al PSD după ce Viorica Dăncilă a renunțat la funcție luni seară după o ședință CEx care a durat mai bine de șase ore.

„Aș vrea să îi mulțumesc doamnei Viorica Dăncilă, fostul nostru președinte. E pentru prima oară când eu am participat la un CEx în care toți liderii și-au spus opinia și așa a fost condusă doamna Dăncilă să audă părerea la absolut toată lumea. Un CEx matur în care au fost discuții pe fond, nu de formă. Cu toții ne-am asumat multiplele greșeli pe care le-am făcut și am ajuns la concluzia că trebuie o resetare a partidului și nu făcut un măcel sau cum se aștepta până acum să pice capete. De fapt și de drept nu a picat niciun capăt azi, iar o premieră pentru PSD, fostul lider se regășește în echipa partidului ca și președinte la doamne, acolo unde doamna Dăncilă a fost președinte și după premier”, a spus și Marcel Ciolacu, noul președinte al partidului.

„După ce m-au propus colegii ca și președinte interimar, conform cutumei și a statutului, mi-am ales în primul rând secretarul general și primul obiectiv care ne-au mandatat colegii este acela de a organiza Congresul, unde vor fi alegerile normale. Alături de domnul Paul Stănescu, automat au intrat toate cele cinci județe care au câștigat alegerile și în al doilea tur de scrutin, aici mă refer la președintele de la Teleorman, președintele de la Mehedinți, domnul Georgescu Aladin, domnul Adrian Gâdea, domnul Mihai Weber de la Gorj și domnul Niculae Bădălău de la Giurgiu.

De asemenea, în această conducere trebuie să fie și o reprezentare regională. Sunt opt regiuni de dezvoltare a țării și în fiecare regiune s-au făcut propuneri: domnul Gabriel Zetea și domnul Moldovan, domnul Gliga Vasile, domnul Nistor Laurențiu, domnul Claudiu Manda, doamna Federovici și domnul Benea, domnul Dan Nica, domnul Pavel Marian, doamna Gabriela Firea și domnul Mutu Gabriel”, a adăugat Ciolacu.

Partidul va fi condus de o „echipă matură”

„Este o echipă matură. Mandatul nostru este clar, să organizăm în Congres ordinar, asta înseamnă că la toate județele de la fiecare comună să organizăm alegeri. Garantul acestei organizări este domnul Paul Stănescu. Marea majoritate a colegilor au propus luna februarie pentru acest Congres. Durează cam o lună să faci alegeri, vin și sărbătorile. În februarie o să vebnim în fața membrilor și delegaților pentru legitimarea unei conduceri. În februarie o să venim în fața delegației pentru alegerea unei conduceri legitime”, a subliniat Ciolacu.

Întrebat ce îl recomandă să ocupe funcția de președinte interimar al PSD, el a răspuns: „Presupun că faptul că sunt președintele Camerei, acest lucru a contat foarte mult în decizia colegilor. Am și alte calități. Sunt un bun organizator. Am pus și condiții ca colegii să se implice”. De asemenea, el a susținut că nu a decis încă dacă va candida la congresul viitor: „În cel mai scurt timp o să iau această decizie și o să o anunț”.

Întrebat dacă a preluat conducerea PSD cu forța, asemenea lui Liviu Dragnea, el a răspuns: „Marea diferență e că pe mine mă cheamă Marcel Ciolacu și pe el Liviu Dragnea. Nu a fost preluat prin forță, nu ar fi durat 6 ore ședința. Nimeni nu i-a cerut demisia, cu toții am ajuns la concluzia ca trebuie resetat acest partid”.

Marcel Ciolacu va prelua interimatul partidului până în luna februarie a anului viitor, când va fi organizat un Congres PSD unde se va alege o nouă conducere. Ciolacu l-a ales pe Paul Stănescu secretar general, el precizând că primul obiectiv pe care îl are este organizarea Congresului unde vor fi alegerile normale.

Cum arată noua conducere PSD

Noua structura de conducere colectivă interimară a PSD va avea următoarea formulă, potrivit libertatea.ro:

  • preşedinte interimar – Marcel Ciolacu;
  • secretar general interimar – Paul Stănescu;
  • membru Regiunea Sud – Adrian Gâdea; membru Regiunea Sud – Niculae Bădălău;
  • membru Regiunea Sud-Vest – Aladin Georgescu;
  • membru Regiunea Sud-Vest – Mihai Weber;
  • membru Regiunea Sud-Vest – Claudiu Manda;
  • membru Regiunea Sud-Est – Dan Nica;
  • membru Regiunea Sud – Marian Pavel;
  • membru Regiunea Nord-Est – Dragoş Benea;
  • membru Regiunea Nord-Est – Doina Federovici;
  • membru Regiunea Nord-Vest – Radu Moldovan;
  • membru Regiunea Nord-Vest – Gabriel Zetea;
  • membru Regiunea Vest – Laurenţiu Nistor ;
  • membru Regiunea Centru – Vasile Gliga;
  • membru Regiunea Bucureşti-Ilfov – Gabriela Firea;
  • membru Regiunea Bucureşti-Ilfov – Gabriel Mutu.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: