Redactia.ro
Home » Știri » „Măcel” în PSD după eșecul de la prezidențiale. Sunt anunțate demisii în bloc

„Măcel” în PSD după eșecul de la prezidențiale. Sunt anunțate demisii în bloc

PSD

Viorica Dăncilă este aşteptată să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte în ședința CEx a PSD programată pentru marți, la ora 18:30. Alături de ea sunt aşteptaţi să mai demisioneze şi cei 16 vicepreşedinţi ai partidului, preşedintele executiv şi secretarul general pentru a putea fi dizolvat Biroul Politic Naţional al PSD.

Marcel Ciolacu ar urma să preia conducerea partidului până la următorul Congres care ar trebui să aibă loc cel târziu în luna martie, potrivit unor surse, citate de antena3.ro.

Digi24.ro scrie că peste 30 de lideri de organizații județene au fost luni seara în biroul lui Marcel Ciolacu de la Parlament. Ei au fost convocați pentru o discuție informală înaintea ședinței CEx programată marți. Conform unor surse, liderii județeni au fost informați de Marcel Ciolacu că Dăncilă a acceptat să demisioneze mâine în CEx.

Marcel Ciolacu va prelua interimatul partidului

După discuțiile de luni seara între Marcel Ciolacu și peste 30 de lideri din teritoriu, s-a ajuns la concluzia că întreaga conducere PSD trebuie înlăturată și înlocuită cu o conducere colectivă, cu Ciolacu ocupând funcția de președinte interimar până la Congres. Pentru a putea fi impusă conducerea colectivă este nevoie de demisia sau demiterea secretarului general și a președintelui executiv, posturi ocupate de Mihai Fifor și de Eugen Teodorovici.

Eugen Teodorovici a declarat, luni seara, la Antena 3, că a fost prezent la Marcel Ciolacu în birou, unde le-a transmis liderilor PSD că Viorica Dăncilă „nu merită să iasă pe ușa din dos”. De asemenea, Teodorovici a susținut că nu își va da demisia din funcția de președinte executiv.

„Dacă Congresul nu decide altfel, rămân în funcție, nu îmi dau demisia”, a declarat Eugen Teodorovici.

Surse din partid susțin însă că acesta, precum și Mihai Fifor vor fi forțați să demisioneze, în ședința CEx.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: