Redactia.ro
Home » Sport » CFR Cluj, la un punct de calificarea în 16-imile Europa League! Câti bani primesc!

CFR Cluj, la un punct de calificarea în 16-imile Europa League! Câti bani primesc!

CFR Cluj, la un punct de calificarea în 16-imi

CFR Cluj are nevoie de un punct în acestă seară cu Celtic, pentru a ajunge în șaisprezecimile Europa League. Dacă vor reuși acestă performanță ardelenii se vor umple de bani.

CFR Cluj joacă în această seara meciul decisiv din Grupei E de Europa League. Echipa lui Dan Petrescu mai are nevoie de un punct pentru a ajunge în primăvara europeană. Se pot califica și dacă în celălalt meci al grupei, Lazio nu câștigă cu Rennes. Înaintea partidei Dan Petrescu a fost deranjat pentru că nu a reușit să amâne meciul cu Botoșani, iar jucătorii sunt obosiți.
„Așa mi se părea normal și mi se pare anormal că nu s-a putut. Și să vă uitați la vârsta jucătorilor noștri care intră pe teren și să vă uitați la vârsta celor de la Celtic. Ăsta a fost motivul pentru care am vrut amânarea”, a declarat Petrescu, la conferința de presă.
De partea cealaltă, scoțienii sunt deja calificați în faza următoare și anunță că vin cu mai multe rezerve în Gruia. Forster, Brown, McGregor, Edouard şi Christie nu au făcut deplasarea.
„Cum am mai spus, trebuie să folosesc tot lotul pentru acest joc. Este o lună aglomerată şi acești jucători au nevoie de minute, aşa că este varianta ideală de a le oferi acestor jucători motivaţia de a juca şi ei. Este ideal pentru noi că am ajuns la ultimul meci din această campanie fără presiune”, a spus antrenorul celor de la Celtic, Neil Lennon.

Câți bani preimește CFR Cluj de la UEFA

Românii pot lua din Europa League un maxim de 5,67 milioane de euro. Pe lângă acești bani, se mai adaugă și cei din preliminariile Champions League. Sumele date de UEFA pentru Europa League sunt următoarele:

2,9 milioane de euro pentru participarea în faza grupelor
570.000 de euro pentru o victorie
190.000 de euro pentru o remiză
500.000 de euro pentru calificarea în 16-imi
1 milion de euro pentru locul 1 în grupă (suma aceasta va merge la Celtic, care și-a asigurat locul 1)
500.000 pentru locul 2 în grupă
1,1 milioane de euro pentru calificarea în optimi
1,5 milioane de euro pentru calificarea în sferturi
2,4 milioane de euro pentru calificarea în semifinale
4,5 milioane de euro finalista
8,5 milioane de eur pentru câștigarea trofeului

Citește și: Becali îi prelungește contractul lui Gnohere! Răspunsul francezului!

Loading...