Redactia.ro
Home » Știri » CFR intră în grevă! Trenurile nu vor mai circula. Călătorii trebuie să caute alte mijloace de transport

CFR intră în grevă! Trenurile nu vor mai circula. Călătorii trebuie să caute alte mijloace de transport

Sindicaliştii de la CFR anunţă că angajaţii intră în grevă de avertisment. Se întâmplă pe 15 septembrie, cu scopul de a atrage atenţia asupra lipsurilor cu care se confruntă.

Printre cererile sindicaliştilor se numără creşterea salariilor şi îmbunătăţirea condiţiilor de lucru din gări şi depouri pentru inginerii şi lucrătorii feroviari.

Trenurile, oprite vineri dimineaţă între 7 și 9

Reprezentanţii Blocului Naţional Sindical (BNS) susţin în mod ferm greva de avertisment a ceferiştilor, planificată pentru vineri, 15 septembrie, între orele 7:00 şi 9:00, şi atrag atenţia clienţilor CFR că circulaţia trenurilor va fi oprită în intervalul menţionat.

Angajaţii de la CFR doresc să atragă atenţia asupra unor probleme urgente din industria feroviară, care includ lipsa contractelor colective de muncă, remuneraţii inadecvate în raport cu responsabilităţile şi calitatea muncii depuse de lucrătorii din domeniu, precum şi subfinanţarea companiilor feroviare din administrarea directă a statului, sub incidenţa Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

Concret, greviştii au pus afişe în gări cu aceste informaţii. Ce face conducerea CFR Infrastructură?

Constat cu indignare ca liderii companiei continuă să aibă un comportament extrem de agresiv la adresa greviştilor, amestecându-se nemotivat şi nedorit în manifestarea sindicală, cerându-le angajaţilor CFR să înlăture informările din gări cu privire la greva de avertisment”, a declarat Dumitru Costin, preşedintele BNS.

Motivele de grevă ale sindicaliştilor

  • neîncheierea contractului colectiv de muncă, din cauza lipsei bugetului de venituri şi cheltuieli aprobat pe anul 2023;
  • aplicarea prevederilor Legii 195/2020 şi respectarea ierarhizării salariale corespunzătoare atribuţiilor, responsabilităţilor şi calificărilor specifice fiecărei funcţii;
  • asigurarea condiţiilor de muncă şi a echipamentului individual de protecţie şi asigurarea unei finanţări corespunzătoare a sistemului feroviar.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: