Redactia.ro
Home » Homepage » Charles al III-lea, proclamat rege al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Momente istorice și o ceremonie specială

Charles al III-lea, proclamat rege al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Momente istorice și o ceremonie specială

GALERIE FOTO (13) Charles al III-lea a fost proclamat rege al Marii Britanii. Momente istorice și o ceremonie specială

Charles al III-lea a fost proclamat astăzi, oficial, rege al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, la Palatul St. James din Londra. Sunt momente istorice, care fac ocolul lumii.

Charles al III-lea, proclamat rege al Marii Britanii al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Momente istorice și o ceremonie specială

UPDATE 12:30. Charles al III-lea, proclamat Rege al Marii Britanii

Fiul său, noul Prinț de Wales, dar și soția noului suveran, Regina-Consort, au semnat, de asemenea, proclamația.

William a semnat cu mâna stângă proclamația tatălui său.

Charles al III-lea a fost proclamat oficial ca nou rege astăzi, la Palatul St James din Londra, de către Consiliul de Ascensiune, un organism ceremonial istoric care se reuneşte pentru a desemna pe fiecare dintre noii monarhi ai Regatului Unit.

Este pentru prima dată în istorie când acest Consiliu de Ascensiune este televizat, a confirmat Clarence House.

Regele Charles al III-lea vorbește în timpul Consiliului de Aderare de la Palatul St. James, la Londra, sâmbătă, 10 septembrie 2022.

Sursa foto: Jonathan Brady/Pool/AP

Proclamația a fost citită în sală și apoi semnată de mai mulți oficiali britanici din Consiliul de Succesiune. Dintre membrii regali, a fost semnată doar de Regina-consoartă și de Prințul de Wales, așa cum prevede protocolul.

Proclamarea de către Richard Tilbrook, Grefierul Consiliului Privat, a fost urmată de exclamația „God save the King!”.

În fotografia de mai jos, Elizabeth Truss, prim ministrul Regatului Unit, semnează proclamația.

Elizabeth Truss, prim ministrul Regatului Unit, semnează proclamația. Sursa foto: captură BBC
Se aud trompetele după proclamarea Regelui Charles al III-lea. Sursa foto: BBC

Documentul este citit și de la balconul palatului, în fața mulțimii adunate acolo, cu emoție, dar și în principalele oraşe ale Regatului Unit – Edinburgh în Scoţia, Belfast în Irlanda de Nord şi Cardiff în Ţara Galilor -, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Balconul Palatului St James. Foto: BBC

Ceremonia de proclamare a Regelui Charles al III-lea, urmată de salve de tun. Noul suveran al Marii Britanii:

Salvele de tun au avut loc după ce a fost citită Proclamația Principală. Charles al III-lea a vorbit și astăzi, cu ocazia proclamării lui ca rege.

Mama mea a dat un exemplu de iubire, pe tot parcursul vieții, și de slujire dezinteresată. Domnia mamei mele a fost inegalabilă ca durată, dăruire și devotament. Chiar și acum, când suntem triști, mulțumim pentru această viață credincioasă. Sunt profund conștient de această moștenire profundă și de îndatoririle și responsabilitățile mari care au trecut la mine acum.

Voi încerca să urmez exemplul ei inspirațional și să caut pacea și unitatea pentru oamenii din întregul Commonwealth. Știu că voi fi ajutat de afecțiunea și devotamentul oamenilorr, voi fi ghidat de Consiliu și de Parlamentul ales.

(…)

Foto: Digi24
Foto: Digi24

Mii de oameni s-au adunat în faţa Palatului Buckingham din Londra pentru a aduce un omagiu Reginei Elisabeta a II-a, care a murit pe 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani, la Castelul Balmoral din Scoţia.

Cel mai probabil, ceremonia oficială de încoronare va avea loc peste câteva luni, pentru a nu se suprapune cu perioada de doliu în cinstea Reginei Elisabeta a II-a.

Vineri seara, Regele Charles al III-lea a susținut primul discurs public în calitate de nou suveran al Marii Britanii. El a părăsit Castelul Balmoral, vineri după-amiază, și a ajuns la Londra, la Palatul Buckingham alături de soția sa, regina consoartă Camilla. Înainte de a intra în palatul regal, Charles a salutat mulțimea, a dat mâna cu oamenii adunați în fața porților și le-a primit direct condoleanțele și urările de bine pentru domnia pe care o începe.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: