Redactia.ro
Home » Știri » China a anunțat că ar fi captat semnale de la o civilizație extraterestră îndepărtată

China a anunțat că ar fi captat semnale de la o civilizație extraterestră îndepărtată

China a anunțat că ar fi captat semnale de la o civilizație extraterestră îndepărtată

China a anunțat că ar fi captat semnale de la o civilizație extraterestră îndepărtată. Potrivit unui raport postat pe site-ul ministerului Științei și Tehnologiei, șters ulterior, China ar fi captat semnale de la o civilizație extraterestră.

China a anunțat că ar fi captat semnale de la o civilizație extraterestră îndepărtată

Astronomii de la Universitatea din Beijing au descoperit mai multe semnale ale unor civilizații extratereste îndepărtate. Un raport publicat marți, 14 iunie, în Sciene and Tehnology Daily, anunță captarea unor sunete extraterestre. Ulterior, postarea a fost ștearsă, dar a fost preluată de mai multe publicații chineze și la scurt timp de presa internațională. Semnalele electromagnetice în bandă îngustă detectate de Sky Eye, cel mai mare radiotelescop din lume, diferă de cele capturate anterior. Șeful unei echipe de căutare a civilizațiilor extratereste de la Universitatea din Beijng, co-fondată în colaborare cu Observatorul Național Astronomic al Academiei Chineze de Științe și Universitatea Berkeley din California a declarat că echipa investighează în continuare.

Nu se știe exact motivul pentru care raportul a fost eliminat de pe site-ul ziarului oficial al ministerului chinez de Știință și Tehnologie, cu toate că știrea începuse deja să fie distribuită. În septembrie 2020, telescopul Sky Eye, aflat în provincia Guizhou din sud-vestul Chinei, și-a început căutările pentru detectarea unor potentiale civilizații extraterestre. Sky eye este un instrument sensibil în banda de radio de joasă frecvență și joacă un rol important în captarea sunetelor de la mare depărtare. În 2020, echipa a captat două seturi de semnale suspecte, în timp ce procesa datele colectate în 2019, găsind un semnal suspect în 2022 din datele de observare a unor exoplanete, a spus Zhang.

Semnalul misterios din spatiu pentru care astronomii nu au explicații

În 1967 cercetătoarea britanică Jocelyn Bell Burnell a fost surprinsă de semnalele pulsatorii misterioase pe care le-a detectat și care proveneau din afara sistemului nostru solar. Timp de mai mult luni, ea a declarat că semnalele ar putea fi de origine extraterestră, dar s-a dovedit că proveneau de la două stele care se roteau rapid, numite pulsari, potrivit The Daily Mail.

Recent, o nouă serie de mesaje misterioase, numite “Fast Radio Bursts” i-a făcut pe astronomi să se intrebe dacă nu cumva recepționam mesaje extraterestre. Semnalele FRB au durată scurtă și se petrec aleator, motiv pentru care sunt greu de găsit și greu de studiat. Cercetătorii nu știu ce anume ar putea declanșa aceste impulsuri intense. “Aceasta descoperire extraodinara indica faptul un fenomen astronomic necunoscut sau ar putea indica ca e un semnal dintr-o retea de comunicatii ale altor fiinte. Ar putea fi fantastic daca ar fi un semnal extraterestru, pentru ca vestea ca nu suntem singuri in Univers ar avea un impact dramatic asupra perceptiei despre locul nostru in Cosmos”, a declarat Nigel Watson, autorul “Manualului de investigatii al OZN-urilor”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: