Redactia.ro
Home » Știri » Chirurgul Cătălin Bărbulescu a pierdut lupta cu noul virus. Povestea impresionantă a cadrului medical

Chirurgul Cătălin Bărbulescu a pierdut lupta cu noul virus. Povestea impresionantă a cadrului medical

Catalin Bărbulescu

Medicul Cătălin Bărbulescu din cadrul Spitalului Universitar de Urgență București, s-a stins din viață după ce a pierdut lupta cu noul virus. Chirurgul era internat la Institutul Marius Nasta din Capitală, și este cel de-al patrulea medic care a decedat din cauza coronavirusului în România. Potrivit statisticilor, 15% dintre persoanele decedate în ROmânia din cauza coronavirusului, sunt cadre medicale.

Chirurgul Cătălin Bărbulescu a pierdut lupta împotriva coronavirusului

Cătălin Bărbulescu era unul dintre cei mai cunoscuți medici specializați în chirurgie toracică de la Spitalul Universitar de Urgență București.

Chirurgul își făcea treaba corect, fără a fi lăudat sau aplaudat de cei din jur. Însă ieri, trupul medicului a fost cel care a avut nevoie de salvare, dar colegii lui nu au mai putut face nimic.

Medicul Cătălin Bărbulescu s-a stins din viață la vârsta de 62 de ani, după ce s-a infectat cu coronavirus în spitalul în care lucra.

Fiind bolnav, internat pe secția ATI a Institutului Matei Balș, medicul a mers în scaun de rotile, uitând de durerile sale, la o pacientă care avea o afecțiune toracică și a reușit să îi salveze viața.

În luna martie a fost testat pozitiv cu coronavirus

În urmă cu 40 de zile, Cătălin Bărbulescu a ajuns pe secția ATI a Institutului Matei Balș, apoi a fost transferat la Victor Babeș pentru că avea plămânii grav afectați.

După câteva zile, medicul a fost intubat, până ieri, când a plecat dintre noi. Conform medicilor care l-au tratat, chirurgul avea și alte boli, făcute din pasiune pentru munca sa.

Medicul Cătălin Bărbulescu, avea hepatită C, diabet și parcă nu era de ajuns, a fost infectat cu coronavirus, care, într-un final i-a adus moartea.

Ce mi se pare trist este că avea sechele de tuberculoză, fiind chirurg toracic care a operat zeci de ani la fostul spital Tunari bolnavi de tuberculoză, că avea hepatitca C, tot boala profesională, luată în sala de operație, și a murit de COVID luată tot în spital! La 66 de ani făcea gărzi multe pentru că sunt puțini chirurgi toracici și e greu să se acopere gărzile! Și din oboseală și stres a făcut diabet și a avut nevoie de stent coronarian!”, a spus doctorul Copaciu.

Până în acest moment, trei medici au murit, iar chirurgul Bărbulescu este cel de-al patrulea. 15% dintre persoanele decedate din cauza coronavirusului, sunt cadre medicale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini