Redactia.ro
Home » Știri » Cinci probleme frecvente care apar la Dacia Duster. Cum se pot rezolva

Cinci probleme frecvente care apar la Dacia Duster. Cum se pot rezolva

Dacia Duster este a doua cea mai vândută mașină de producătorul româno-francez, după Logan. Dar pe cât de lăudată e, pe atât de des e în centrul atenției din cauza problemelor.

Dacă intenționezi să-ți cumperi o Dacia Duster este bine să știi dinainte care sunt cele mai frecvente probleme care apar la această mașină.

Dacia Duster, cele mai frecvente cinci probleme

Cele mai frecvente probleme apar la primele versiuni ale SUV-ului, cu motorizare de 1.2 TCe. Majoritatea posesorilor de Duster din prima generație spun că au observat un consum crescut de ulei. Problema apare, în general, la mașinile cu peste 150.000 de km. Aceasta tinde să pompeze cu o presiune mai mare decât cea necesară. Cauzele acestei probleme sunt uzura pompei de ulei sau utilizarea unui tip de ulei inadecvat.

Alții spun că, din cauza alternatorului subdimensionat, bateria se consumă mai repede. Unii zic că au avut această problemă după doar șapte luni de la achiziția unei baterii noi.

De asemenea, potrivit forumului DaciaClub.ro, computerul de bord la Duster din a doua generație se blochează frecvent, iar cutia de viteze „agață” uneori în viteza a doua.

Probleme ar fi și la indicatorul de nivel al combustibilului, care dă afișări eronate. Se întâmplă asta atunci când mașina se află parcată cu două roți laterale pe un trotuar. Astfel, sonda litrometrică măsoară o cantitate aparent mai mică a carburantului.

Dacia Duster are probleme cu rugina

Ca și în cazul primului Logan, rugina pare să fie un inamic și pentru Dacia Duster. Rugina apare după prea puțin timp, chiar și la modelele noi. Ca și locuri în care apare cu preponderență ar fi dedesubtul mașinii, praguri, aripi, suspensii și evacuare.

Dacia oferă o garanție anti coroziune de 6 ani. Producătorul susține că țevile de eșapament sunt din oțel inoxidabil. cu toate aceste, mașinile încă au probleme cu rugina.

Compania controlată de Renault a admis situațiile și a promis de fiecare dată că va îndrepta lucrurile. Totuși, nu există un plan pentru cei care deja au mașinile și le folosesc.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: