București, 21 noiembrie 2024 – Cea de-a XIII-a ediție a competiției gastronomice „Arena Bucătarilor”, un eveniment de prestigiu organizat de Selgros România, și-a desemnat câștigătorii. Dintre cei opt finaliști talentați, au urcat pe podium: Paul-Andrei Antohi (locul I), Mirel-Cristian Ruha (locul al II-lea) și Petre Mihai Robert (locul al III-lea). Cei trei au primit premii în valoare
de 40.000 de lei, 25.000 de lei și, respectiv, 15.000 de lei.
Ce a însemnat Arena Bucătarilor
„Arena Bucătarilor este mai mult decât o competiție – este un eveniment care celebrează arta culinară și este o dovadă a angajamentului nostru pentru susținerea dezvoltării industriei HoReCa. Felicitări câștigătorilor și tuturor participanților, care au demonstrat, prin pasiune,
creativitate și profesionalism, că bucătăria este o adevărată artă!”, a declarat Robert Hellwagner, CEO Selgros România.
Competiția „Arena Bucătarilor” s-a desfășurat în perioada 16 – 17 noiembrie, în cadrul FoodService & Hospitality Expo 2024, eveniment găzduit de Hala Laminor din Capitală. 16 bucătari talentați s-au întrecut în semifinalele competiției, pregătind un preparat care să
conțină prepeliță, chimion, anason, ingrediente impuse de organizator. Dish-urile acestora au fost atent evaluate de către un juriu internațional de prestigiu. Ulterior, doar opt dintre concurenți au ajuns în finală, unde au avut de gătit un preparat inspirat de ingrediente
obligatorii, precum: mușchiuleț de porc, ficat de porc, gutuie și salvie. Preparatul lui Paul-Andrei Antohi, denumit „Texturi diferite din mușchiuleț de porc”, a impresionat juriul, care i-a acordat cel mai mare punctaj.
Care a fost juriul
Din juriul de degustare au făcut parte: Chef Ciprian Nicolescu (România), Chef Eleftherios Antoniadis (Germania), Chef Ivaylo
Hristov (Germania), Chef Tobias Sailler (Austria), Chef Peter Bartosz (Polonia) și Chef Christoph Pop (Elveția). Juriul tehnic a avut următoarea componență: Lady Chef Cornelia Ghisoi (România), Chef Daniel Senst (Austria), Chef Dominic Portmann (Elveția) și Chef Leo Aichinger (Austria). Pe lângă organizarea competiției ,,Arena Bucătarilor”, Selgros a fost partener principal al
FoodService & Hospitality Expo 2024, cea mai importantă expoziție B2B dedicată profesioniștilor din industria alimentară, a băuturilor, Retail și HoReCa din România și Europa deSud-Est. În cadrul evenimentului, standul Selgros și-a întâmpinat clienții gastronomi cu varietatea, calitatea și prospețimea produselor din Pescăria și Carmanageria proprie, iar specialiștii din cadrul companiei au purtat discuții la nivel individual cu partenerii din HoReCa și le-au prezentat acestora sortimentele și serviciile personalizate pe care Selgros România le oferă cu profesionalism.
Despre Selgros Cash & Carry România
Selgros Cash & Carry România este unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața de retail din
România, cu o rețea națională formată din 23 de magazine și 2 platforme logistice. Misiunea Selgros este de a oferi, zilnic, o gamă variată de produse, garanția prospețimii și a profesionalismului, la prețulcorect. Compania are 4.700 de angajați la nivel național, fiind printre cei mai importanți angajatori din domeniu. Selgros Cash & Carry este o companie care face parte din grupul Transgourmet, controlat în întregime de Coop Elveția, care deține în prezent 80 de magazine. Pentru mai multe informații puteți accesa site-ul
www.selgros.ro.