Redactia.ro
Home » Știri » Cine a fost Sfântul Mina? Toţi credincioşii păgubiţi se roagă la el

Cine a fost Sfântul Mina? Toţi credincioşii păgubiţi se roagă la el

Sfântul Mina

Pe data de 11 noiembrie este prăznuit de credincioși Sfântul Mare Mucenic Mina. Acesta este considerat a fi protectorul celor care au fost tâlhăriți sau păgubiți în vreun fel, pentru că reușește să le înapoieze ce li se cuvine.

Cine a fost Sfântul Mare Mucenic Mina. De ce este considerat protectorul păgubiților

Sfântul Mare Mucenic Mina a rămas orfan de mic copil, părinții lui stinându-se din viața când el avea vârstă fragedă. Când a cresuct, s-a alăturat armatei lui Dioclețian, dar când au început persecutările creștine, el a părăsit viața de soldat și a plecat în pustie. El a fost ucis când s-a aflat că este creștin.

În popor, sărbătoarea Sfântul Mare Mucenic Mina este cunoscută și sub numele de Ziua tâlharilor, pentru că Sfântul ajută la recuperarea pagubelor. Un ritual care trebuie neapărat îndeplinit în această zi este ritualul lumânărilor întoarse. Se aprind lumănârile, iar ele se așază în sfetnice nu în mod normal, ci cu capul în jos. Pot fi aprinse 3 sau 33 de lumânări. Se crede că prin acest obicei se întorc gândurile dușmanilor și pagubele.

Rugăciunea pe care trebuie să o rostești de Sfântul Mina

În această zi, este important să rostești această rugăciune, pentru a scăpa de toate relele, iar puterea Sfântului Mina să îți vină în ajutor.

”Preasfinte și întru tot lăudat Mare Mucenic Mina, de minuni făcătorule, primește această rugăciune de la mine, nevrednicul robul tău, căci către ține, că la un adevărat izvor de tămăduiri și grabnic folositor cu lacrimi fierbinți mă rog ție. Vezi, sfinte, pagubă mea, vezi sărăcia și ticăloșia mea, vezi bubele și rănile trupului și sufletului meu! Mă rog ție, Sfinte Mina, grăbește-te a mă ajută cu neîncetatele și sfintele tale rugăciuni. Ia aminte la suspinele mele și nu mă trece cu vederea, că știu, Sfinte al lui Dumnezeu, că ai pătimit munci grele și chinuri înfricoșătoare pentru dragostea lui Hristos, dar prin acele suferințe astăzi viețuiești luminat și ai aflat dar de Dumnezeu. Fiindcă ne-am încredințat că și după mutarea ta din viață această trecătoare, cine a năzuit la sfânta biserica ta și cu credință ti s-a rugat nu a rămas neajutat.

Că cine te-a chemat pe ține întru ajutor și nu l-ai auzit? Sau cine te-a chemat pe ține, de minuni facatorule, și tu l-ai trecut cu vederea? Sau cui, în pagube fiind și alergând spre ajutorul tău, nu i-ai descoperit pagubă lui? Minunile și ajutorul tău m-au făcut și pe mine să alerg la ajutorul tău,  să cred că la orice facere de bine ești gata ajutător și grabnic folositor.

Și eu acum, fiind scârbit și în pagubă, alerg către ține cu credință și cu lacrimi, îngenunchind, mă rog ție, Sfinte și Mare Mucenic Mina, că să te rogi lui Hristos, Fiul lui Dumnezeu, pentru mine păgubașul și scârbitul, celui ce n-a trecut cu vederea rugăciunea ta cea mucenicească, ci te-a ascultat și te-a întărit și te-a primit în cereștile locașuri. Roagă-te că să fiu și eu ajutat și miluit pentru rugăciunile tale, și din pagube și necazuri izbăvit, că să laud și bine să cuvantez și să slăvesc întru tot lăudatul și preaputernicul nume al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: