Redactia.ro
Home » Știri » Cine a fost soția lui Mircea Dinescu. I-a fost alături poetului peste 35 de ani

Cine a fost soția lui Mircea Dinescu. I-a fost alături poetului peste 35 de ani

Cine a fost soția lui Mircea Dinescu. I-a fost alături poetului peste 35 de ani

Mircea Dinescu este cunoscut de o țară întreagă. Nu mulți o știau însă pe soția sa care nu dorea să apară prea mult în public. După o îndelungă suferință, Mașa Dinescu, soția poetului Mircea Dinescu a încetat din viață la 58 de ani. Aceasta a murit pe 29 octombrie 2019, după o grea suferință.

De ce a murit soția lui Mircea Dinescu

Mașa Dinescu suferea de o boală gravă. Soția lui Mircea Dinescu s-a stins, lăsând un mare gol în sufletul poetului. Cei doi aveau o căsnicie de mai bine de 35 de ani, din care au rezultate cei doi copii, Irina şi Andrei. Fiica acestora este actriţă, în timp ce Andrei Dinescu are o formaţie şi cântă la 10 instrumente. Cei doi s-au cunoscut pe vremea când poetul avea 30 de ani.

Cine a fost soția lui Mircea Dinescu

Mașa Dinescu a fost soția lui Mircea Dinescu. Ea a fost un traducător de literatură și dramaturgie rusă, fiind celebră în comunitățile academice din România.

Mașa Dinescu venea dintr-o familie de intelectuali, având tatăl profesor de literatură rusă, specializat în Dostoievski. Mama acesteia a fost o autoare de cărți importante despre Mihai Eminescu, Pușkin și Lermontov.

Soția lui Mircea Dinescu a fost o prezență discretă, ce nu lua parte la evenimentele mondene. Și-a petrecut mulți ani în rolul de gazdă a Divan Film Festival, ce se desfășura, începând cu 2011, la Port Cetate, pe proprietatea deținută de familia Dinescu.

Ce spunea Mircea Dinescu despre soția sa

„Relația noastră e foarte specială, poate pentru că venim din lumi extrem de diferite. Mașa provine dintr-o familie de intelectuali de vârf. Tatăl ei, profesor de literatură rusă, specialist în Dostoievski, iar mama, autoare de cărți despre Eminescu, Pușkin, Lermontov”, își amintea poetul, într-un interviu pentru revista Formula As.

„Împlinisem 30 de ani, iar ea abia termina liceul. E o diferenţă de 11 ani între noi. A fost fascinaţie reciprocă: ea, mult mai timidă şi mai cuminte decât mine, o fată graţioasă, care cânta la pian, făcuse balet şi voia să dea la Arhitectură. Eu: un derbedeu, lumpenproletarul trecut bine prin lu­me, ca un vas scuturat de multe furtuni. Eram obosit şi voiam să trag la o lagună. Am găsit în ea un port liniştit“, mărturisea Mircea Dinescu despre povestea de dragoste dintre el și Mașa.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: