Redactia.ro
Home » Știri » Cine ar fi înlocuitorul lui Volodimir Zelenski în cazul în care acesta ar fi victima rușilor. Funcția de președinte ar fi preluată de un alt important bărbat în stat

Cine ar fi înlocuitorul lui Volodimir Zelenski în cazul în care acesta ar fi victima rușilor. Funcția de președinte ar fi preluată de un alt important bărbat în stat

În cele 14 zile de război din Ucraina, Volodimir Zelenski a reușit să devină un simbol al rezistenței țării sale față de atacurile trupelor rusești. Președintele este apreciat și lăudat de o lume întreagă, dar reprezintă și ținta principală a Moscovei. Dacă încercările rușilor de a-l elimina ar reuși, poporul său știe deja cine îi va fi succesor.

Cine ar fi înlocuitorul lui Volodimir Zelenski în cazul în care acesta ar fi victima rușilor. Funcția de președinte ar fi preluată de un alt important bărbat în stat

Încă de la începutul conflictului militar dintre Ucraina și Rusia, viața lui Volodimir Zelenski a fost pusă în pericol. Președintele a mărturisit cu durere în glas că simte amenințarea rușilor, care intenționează să-i ia viața. Conform informaţiilor furnizate de serviciile secrete presei internaţionale, Zelenski ar fi supravieţuit deja unor încercări ale ruşilor de a-l asasina, dar poziția sa continuă să fie amenințată.

În acest context, s-a pus întrebarea legată de cine ar fi succesorul său la funcția de președinte, în cazul unei tragedii. Răspunsul este oferit chiar de Constituție, care prevede acțiunile ce trebuie urmate în cazul în care președintele, din diferite motive, nu-și mai poate îndeplini îndatoririle de conducere.

Conform Constituţiei ucrainene, preşedintele Parlamentului este cel care preia atribuţiile preşedintelui statului dacă acesta nu îşi mai poate exercita funcţia. Acest rol este îndeplinit în prezent de Ruslan Stefanchuk, un fost consilier important al lui Volodimir Zelenski.

Stefanchuk se dovedește potrivit pentru această funcție, fiind un bărbat curajos și hotărât în ceea ce privește soarta țării lui. Precum Zelenski, a rămas neclintit în fața amenințării trupelor rusești, dovedind astfel o dedicare deosebită. De asemenea, și el a susținut că asistenţa internaţională pentru Ucraina este necesară în aceste momente de criză.

„Cel mai bun sprijin pentru poporul ucrainean în această perioadă întunecată va fi recunoaşterea aspiraţiilor noastre europene. Oferiţi-ne calitatea de membru al Uniunii Europene”, a fost mesajul transmis de Stefanchuk către liderii europeni, săptămâna trecută.

Marile puteri susțin protejarea lui Ruslan Stefanchuk în contextul războiului

Tocmai din aceste motive, Oficiali europeni şi americani au declarat pentru The New York Times că viața preşedintelui Parlamentului ar trebui protejată în aceste momente de criză din Ucraina. Este necesar ca Ruslan Stefanchuk să fie dus într-o locație secretă și sigură, cât mai departe de amenințarea rusă, însă această măsură nu a fost încă luată în Ucraina.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: