Redactia.ro
Home » Știri » Cine e copilul de doar 11 ani, desemnat cel mai deștept om din lume. I-a întrecut pe Einstein şi Hawking la un test Mensa

Cine e copilul de doar 11 ani, desemnat cel mai deștept om din lume. I-a întrecut pe Einstein şi Hawking la un test Mensa

GALERIE FOTO (3) Cine e copilul de doar 11 ani, desemnat cel mai deștept om din lume. Iare i-a întrecut pe Einstein şi Hawking la un test Mensa

Cine e copilul de doar 11 ani, desemnat cel mai deștept om din lume. Băiatul i-a întrecut pe Einstein şi Hawking la un test Mensa.

Cine e copilul de doar 11 ani, desemnat cel mai deștept om din lume. I-a întrecut pe Einstein şi Hawking la un test Mensa

Când nu învaţă, se bucură de sudoku şi rezolvă cu ușurință cuburi Rubik. El este Yusuf Shah, un băiețel briliant în vârstă de doar 11 ani din Leeds, Anglia.

El a obţinut cel mai mare punctaj posibil la un test Mensa, testul celor mai deştepti oameni din lume, iar astfel i-a depășit pe Albert Einstein şi Stephen Hawking. Copilul a obţinut un scor de 162, cel mai mare posibil la un astfel de test pentru persoanele sub 18 ani. Se spune că Stephen Hawking ar fi obţinut 160, iar Einstein, deşi nu a dat niciodată oficial testul, se crede că era la acelaşi nivel, conform nypost.com.

Foto: Yorkshire Post / SWNS

Yusuf Shah a declarat că a decis să facă acest test după ce colegii îi spun deseori că este strălucit la învățătură.

„Toată lumea de la școală crede că sunt foarte deștept și am vrut să știu dacă mă aflu printre primii care iau testul”, a declarat elevul de clasa a șasea din Leeds, pentru Yorkshire Evening Post.

Părinții au sărbătorit marea reușită cu un pui delicios.

„Încă îi mai spun: Tatăl tău este și mai deștept decât tine. (…) Luăm totul fără exagerare. Chiar dacă ești talentat, trebuie să fii cel mai muncitor”, a mai spus tatăl băiatului, în glumă.

„Chiar și la grădiniță, am observat că învăța alfabetul și alte lucruri mai repede decât alți copii”, a spus mândrul tătic.

„El are pur și simplu această înclinație pentru matematică și cred că atunci ne-am cam dat seama. Chiar și profesorii lui de la școală, de fiecare dată când primim rapoarte școlare, sunt uimiți și spun: Nu avem ce să îl învățăm”, a completat bărbatul.

Băiatul face parte dintre cei 1% care reuşesc să obţină punctajul maxim la testul Mensa şi nu a fost deloc intimidat de faptul că a dat testul într-o cameră plină de adulţi. El speră să studieze mai departe la Cambridge sau Oxford şi a declarat că îi place să facă orice îi stimulează creierul.

Şi fratele mai mic al lui Yusuf Shah, care acum are 8 ani, vrea să dea testul Mensa când va fi mai mare.

Foto: Yorkshire Post / SWNS
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: