Redactia.ro
Home » Știri » Cine e jandarmerița care a fost prinsă cu pliculețe de cocaină în poșetă. A plecat de la un eveniment și a fost oprită în trafic

Cine e jandarmerița care a fost prinsă cu pliculețe de cocaină în poșetă. A plecat de la un eveniment și a fost oprită în trafic

Andreea Cătălina Bumbac

Pe 19 noiembrie 2023, Secția 18 de Poliție din București a fost locul unui eveniment neașteptat și controversat, atunci când agenții au efectuat un control rutier în trafic și au descoperit o femeie purtând asupra ei substanțe interzise. Această femeie a fost identificată drept Andreea Cătălina Bumbac, jandarmeriță de profesie. 

În primele ore ale dimineții de duminică, 19 noiembrie 2023, un taxi care transporta doi pasageri de la un eveniment de la Palatul Bragadiru din Sectorul 5 a fost oprit în trafic de către un echipaj de poliție de la Secția 18 din București. Acest control a avut loc în cadrul acțiunii naționale „Blocada”, organizată de Ministerul Afacerilor Interne pentru prevenirea și combaterea situațiilor de risc și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

Cine este jandarmerița prinsă cu droguri în geantă

În urma controlului, agenții de poliție au descoperit în geanta femeii din taxi mai multe pliculețe de plastic conținând un praf alb, precum și o hârtie făcută sul. Suspiciunile că aceste pliculețe ar putea conține cocaină și că hârtia sul ar fi fost folosită pentru consumul de substanțe interzise au generat confiscarea acestora și întocmirea unui proces verbal.

De-a lungul identificării femeii, s-a descoperit că aceasta deține o funcție importantă în statul român. Sublocotenentul Andreea Cătălina Bumbac s-ar fi prezentat ca purtător de cuvânt al Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române – BSIJ. În fața agenților de poliție, Bumbac a declarat că plicurile găsite în geanta nu îi aparțin ei, ci unei prietene care i-ar fi cerut să le păstreze.

În acest moment s-a aflat că sublocotenentul Andreea Cătălina Bumbac va intra în concediu de odihnă începând cu data de 22 noiembrie 2023. Nu se știe cât va absenta aceasta, însă investigația este în curs de actualizare.

Ce reacție a avut Jandarmeria

Imediat după ce s-a aflat despre acest caz, Jandarmeria Română a emis un comunicat de presă în care a confirmat cele întâmplate. Pe măsură ce investigațiile continuă, acest incident aduce în prim-plan necesitatea unei abordări riguroase în ceea ce privește conduita și responsabilitățile profesionale ale membrilor forțelor de ordine.

„Confirmăm faptul că în data de 19.11.2023, în urma unui control de rutină în trafic, poliţiştii din cadrul Secţiei 18 au descoperit asupra unei femei jandarm substanţe susceptibile a fi interzise la deţinere. Menţionăm faptul că aceasta face parte din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Cazul a fost preluat de reprezentanţii B.C.C.O., în vederea continuării cercetărilor. Ne reafirmăm, în mod transparent, aşa cum am făcut-o de fiecare dată, disponibilitatea de a oferi sprijin necondiţionat instituţiilor statului român şi ori de câte ori ni se vor cere informaţii care pot elucida astfel de situaţii, vom pune la dispoziţie, în regim de urgenţă, toate datele solicitate”, a transmis Jandarmeria Română.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: