Redactia.ro
Home » Homepage » Cine e românca ce a ajutat-o pe activista Greta Thunberg să traverseze Atlanticul cu propriul velier

Cine e românca ce a ajutat-o pe activista Greta Thunberg să traverseze Atlanticul cu propriul velier

Greta Thunberg

Activista de mediu Greta Thunberg a ajuns marți dimineață în Portugalia. Adolescenta în vârstă de 16 ani a traversat Oceanul Atlantic cu un velier fără emisii care aparține unei românce stabilite în Australia.

Elayna Cărăușu a ajutat-o pe Greta să navigheze pe ocean, împreună cu soțul ei. Românca și soțul acesteia nu plănuiau să ajungă în Europa, dar s-au oferit să o ajute pe adolescentă. Cei doi sunt YouTuberi care postează câte un videoclip nou în fiecare săptămână din călătoria lor în jurul lumii, în care au plecat împreună cu fiul lor de 11 luni. Aceștia sunt cei mai populari vlogger-uri de pe YouTube care navighează, cu peste un milion de abonați, scrie The Guardian.

Australianca cu origini românești și-a cunoscut partenerul de viață pe insula grecească Ios, unde lucra pentru o companie de turism. Soțul ei locuia pe atunci într-o barcă cu pânze. Împreună au călătorit peste 65.000 de mile nautice din anul 2014.

Activista de 16 va călători cu trenul la Madrid

Greta Thunberg urmează să meargă cu trenul la Madrid pentru a participa la cea de-a 25-a Conferinţă ONU asupra Climei. Summitul asupra Climei, care ar trebui să pună bazele unei noi etape de acţiune climatică, a început luni la Madrid în prezenţa a 50 de şefi de stat sau de guvern şi a reprezentanţilor principalelor organisme internaţionale.

Ziua 20. Ultima noastră zi pe ocean! Aproape putem simți mirosul pământului! Ne așteptăm să ajungem la Doca de Santo Amaro, Lisabona, undeva între orele 8:00-10:00 mâine”, a scris Greta în urmă cu aproximativ 12 ore pe contul de Facebook.

Fata de 16 ani a traversat pentru prima dată Oceanul Atlantic la bordul unei iaht cu zero emisii poluante pentru a merge la summitul ONU asupra climei de la New York. Acest summit a avut loc în septembrie și aici Greta Thunberg a ținut un discurs impresionant.

„De peste 30 de ani, știința ne-a arătat negru pe alb. Cum îndrăzniți să ignorați avertismentele și să veniți aici să spuneți că faceți destul când politicile și soluțiile necesare nici măcar nu se întrevăd? Cum îndrăzniți?

Mi-ați răpit visurile și copilăria cu vorbe goale. Și totuși, eu mă număr printre norocoși. Oamenii suferă. Oamenii mor, ecosisteme întregi se prăbușesc.

Suntem la începutul unei distrugeri în masă și vorbim numai despre bani și fantezia unei eterne creșteri economice. Cum îndrăzniți?” a spus revoltată Greta Thunberg către liderii lumii, potrivit digi24.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: