Redactia.ro
Home » Știri » Cine este Greta Thunberg, activista suedeză pentru mediu? Donald Trump a ironizat-o pe adolescentă

Cine este Greta Thunberg, activista suedeză pentru mediu? Donald Trump a ironizat-o pe adolescentă

Cine este Greta Thunberg, activista suedeză pentru mediu? Donald Trump a ironizat-o pe adolescentă

Cine este Greta Thunberg? Greta Thunberg, fata de 16 ani a devenit un simbol în întreaga lume. Greta este o activistă de mediu din Suedia care a criticat atitudinea liderilor mondiali în ceea ce privește pericolul pe care schimbarea climatică îl reprezintă.

Cine este Greta Thunberg, activista suedeză pentru mediu? Donald Trump a ironizat-o pe adolescentă

Tânăra Greta Thunberg a devenit cunoscută în întreaga lume în august 2018, când și-a arătat demonstrațiile în fața Partamentului suedez, spunând că lipsește în fiecare vineri de la școală pentru a protesta. În 2018, tânăra protesta mereu cu o pancardă cu mesajul „Grevă școlară pentru climă’. Astfel, în noiembrie 2018, 170.000 de elevi din 24 de țări, s-au alăturat protestului său. Se păre însă că, Greta Thunberg, l-a supărat pe liderul Statelor Unite ale AMericii, Donald Trump.

Discursul adolescentei la summitul ONU

Mesajul Gretei a avut un început comic, deoarece cei aflați în sală au izbucnit în râs și au aplaudat.

Mesajul meu e că suntem cu ochii pe voi”. „Este total greșit, eu nu ar trebui să fiu aici! Ar trebui să fiu la școală, de cealaltă parte a Oceanului. Și cu toate astea tot voi veniți la noi, tinerii, pentru speranță. Cum îndrăzniți?! Mi-ați furat visele și copilăria cu vorbele voastre goale și totuși eu sunt una dintre cei norocoși. Oamenii suferă, oamenii mor și ecosistemele noastre sunt în colaps. Suntem la începutul unei extincții în masă și voi vorbiți doar despre bani și povești despre creșteri economice eterne. Cum îndrăzniți?!’, a continuat Greta Thunberg, cu ochii în lacrimi.

Ne dezamăgiți. Dar tinerii încep să înțeleagă trădarea voastră. Ochii viitoarelor generații sunt ațintiți asupra voastră și dacă alegeți să ne dezamăgiți în continuare va spun că nu va vom ierta niciodată. Nu va vom lasă să scăpați cu asta. Aici tragem linia. Lumea se trezește și schimbarea vine, fie că va place sau nu!’, și-a încheiat discursul Greta Thunberg.

Donald Trump a ironizat-o pe Greta Thunberg

Numeroși lideri mondiali au participat la summitul ONU privind problemele climatice, care a avut loc în New York. Liderul SUA, Donald Trump, a ajuns după discursul Gretei și a preluat discursul său pe sontul său de Twitter, acolo unde liderul a ironizat-o pe tânără.
pare a fi o tânără foarte fericită care așteaptă cu nerăbdare un viitor luminos și minunat. Atât de frumos de văzut!‘, a scris presedintele pe Twitter.

Greta, la rândul ei, și-a schimbat descrierea profilului său pe Twitter cu mesajul președintelui SUA.

Greta suferă de sindromul Asperger

Unii internauți îi acuză pe părinții adolescentei pentru că o folosesc în asemenea scopuri. Greta Thunberg suferă de sindromul Asperger, aceasta intrând în depresie, nu a mai mâncat și nu a mai vorbit, iar între timp a primit dignosticul cu sindromul Asperger. Sindromul Asperger este o tulburare obsesiv-compulsivă cu mutism selectiv. În cadrul unui discurs Ted Talks, Greta a ținut să transmită un mesaj impresionant.

Cred că, în multe prvințe, noi, cei autiști, suntem cei normali și restul oamenilor sunt destul de ciudați’.

Citeste si:Cum a ajuns să arate fiica cea mare a lui Traian Băsescu? Ioana s-a retras din viața publică

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: