Redactia.ro
Home » Știri » Cine e românca găsită moartă în Italia. Ce a pățit în urmă cu doi ani

Cine e românca găsită moartă în Italia. Ce a pățit în urmă cu doi ani

Jaf ca în filme într-un muzeu din Italia! Zeci de opere de artă au fost furate de la o expoziție

O veste tragică a zguduit comunitatea românilor din regiunea italiană Lazio, după ce Elena Scurtu, o româncă stabilită în Italia, a fost găsită moartă în propria casă. Elena, în vârstă de 54 de ani, a fost descoperită fără suflare de partenerul său, Oreste Raponi, într-un apartament din centrul istoric al orașului Frosinone. Incidentul a provocat un val de reacții și întrebări în rândul comunității, iar autoritățile italiene au demarat o anchetă pentru a stabili circumstanțele decesului.

Descoperirea macabră din Via Baisi

În urmă cu două zile, liniștea cartierului Via Baisi din Frosinone a fost tulburată de o descoperire șocantă. Elena Scurtu a fost găsită moartă în apartamentul său de către partenerul ei, Oreste Raponi, în vârstă de 55 de ani. Imediat după descoperirea trupului neînsuflețit, Raponi a alertat autoritățile, însă a fost găsit într-o stare psihică alterată, posibil din cauza consumului de alcool.

Am fost șocat să o găsesc așa. Nu mi-aș fi imaginat niciodată că se va întâmpla asta”, a declarat Raponi, conform rotalianul.com. Polițiștii care au ajuns la fața locului au descoperit că Elena Scurtu, în vârstă de 54 de ani, se stabilise în Italia cu ceva timp în urmă și locuia alături de iubitul său.

O relație tumultoasă și o anchetă în desfășurare

După ce trupul Elenei a fost dus la medicina legală, autoritățile au început să adune declarații de la vecinii cuplului. Aceștia au dezvăluit că, înainte de tragedie, cei doi se certaseră extrem de violent. De altfel, vecinii au mărturisit că relația lor era marcată de certuri frecvente și urlete, semne ale unei legături tumultoase.

Pe baza acestor mărturii, autoritățile l-au reținut pe iubitul Elenei pentru interogatoriu. Conform procurorului Vittorio Misiti, în timpul interogatoriului, Raponi a părut calm și liniștit, motiv pentru care s-a dispus eliberarea acestuia. „Așteptăm rezultatele autopsiei pentru a putea determina cauza exactă a decesului”, a declarat procurorul Misiti. Autopsia urmează să fie efectuată în următoarele 48 de ore la spitalul Spaziani din Frosinone.

Incidentul din urmă cu doi ani: un semn prevestitor?

În acest caz, anchetatorii italieni iau în considerare două ipoteze: moartea prin sufocare, posibil cu o pernă, sau o moarte naturală provocată de un infarct. Însă, acest deces tragic nu este primul eveniment nefericit din viața Elenei Scurtu.

În urmă cu doi ani, românca a fost implicată într-un accident rutier grav. În timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni de pe Corso della Repubblica din Frosinone, a fost lovită de o mașină. Din fericire, a scăpat cu viață, dar încă era în așteptarea unei hotărâri în procesul intentat împotriva asiguratorului șoferului implicat în accident. Acest incident traumatic a fost perceput de prieteni și apropiați ca un semn prevestitor al sfârșitului său tragic.

Impactul asupra comunității și reacțiile prietenilor

Vestea morții Elenei Scurtu a fost un șoc pentru toți cei care o cunoșteau. Prietenii și apropiații sunt profund îndurerați și încearcă să găsească răspunsuri la întrebările lor. „Elena era o persoană extraordinară, plină de viață și mereu gata să ajute. Nu pot să cred că nu mai este printre noi”, a spus un prieten apropiat.

Comunitatea românilor din Lazio este în doliu, iar mulți se întreabă cum a putut să se întâmple o asemenea tragedie. Mesajele de condoleanțe și susținere curg neîncetat pe rețelele de socializare, reflectând durerea și șocul resimțit de toți cei care au cunoscut-o pe Elena.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: