Redactia.ro
Home » Știri » Cine e românul care are conturile pline, dar merge cu metroul? Bărbatul refuză să trăiască în lux

Cine e românul care are conturile pline, dar merge cu metroul? Bărbatul refuză să trăiască în lux

Florin Talpeș este fondatorul companiei Bitdefender, cea mai mare companie producătoare de software din România și din Europa. Fondatorul Bitdefender este milionarul care stă la bloc și merge cu metroul la birou.

 

 

Ce avere are fondatorul Bitdefender

 

Florin Talpeș și soția acestuia, Măriuca Talpeș, sunt fondatorii companiei Bitdefender. Cei doi ocupă poziția a 18-a în top 300 Capital – Cei mai bogați români. Averea acestora este estimată la 280-300 milioane de dolari. Unul dintre cei mai mari dezvoltatori software din România, Talpeș nu își afișează public averea. Într-un interviu acordat pentru ȘtirileProTV.ro, acesta confirmă că, potrivit estimărilor interne ale companiei, cifra de afaceri ajunge la 1 miliard de euro. ”Totul este relativ. Acțiunile, averile astea, calculate de cele mai multe ori, sunt calculate. Să nu își închipuie cineva că un număr pe care îl citește în Forbes sau în Capital sau într-o altă revistă care să zicem face clasamente înseamnă și banii pe care cineva îi are în cont.”  Mai mult, Talpeș susține că nu face exces de puterea financiară pe care o are și argumentează acest lucru prin faptul că folosirea mijloacelor de transport în comun este un lucru normal și în cazul milionarilor din Sillicon Valley.

Florin Talpeș declară că apreciază eficiența, acesta fiind motivul pentru care nu deține un permis auto. În general, ocolesc situațiile în care, simt eu, s-ar putea să fie doar o percepție, că pot ajunge să fac rău cuiva: accident sau ceva de genul ăsta. Și de asta nu mă văd la volanul unei mașini”, își explică acesta alegerea.

Deși deține o avere de milioane de dolari, Talpeș afirmă că bogăția nu se regăsește neapărat în conturi, ci în gândire. Fondatorul Bitdefender are o percepție diferită de a altor persoane în ceea ce privește suma din conturi. ”Bogăția o văd mai degrabă în ceea ce facem noi, în ceea ce gândim noi, în echipele noastre, în proiectele pe care le facem .. Asta este adevărata bogăție”, a declarat acesta în cadrul emisiunii ”Interviurile lui Vitalie”. 

 

 

Cine este Florin Talpeș

 

Fondatorul Bitdefender a absolvit Facultatea de Matematică din cadrul Universității din București în 1980. A fost profesor de matematică la Sighișoara, potrivit capital.ro. Milionarul a pus bazele furnizorului de soluții software și soluții Softwin, împreună cu soția sa, în 1990. Ulterior, cei doi soți au pus bazele  Bitdefender în 2001. Compania are peste 1.700 de angajați la nivel global, cu birouri până în Australia. Unul dintre cei mai mari dezvoltatori hi-tech din lume și cel mai mare dezvoltator software la nivel local, Bitdefender a ajuns la o cifră de afaceri de aproximativ 1 miliard de lei în anul 2019, potrivit zf.ro.  98% din vânzările firmei provin sdin străinătate, scrie capital.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: