Redactia.ro
Home » CLICK » Cine e românul ucis în Congo. Declarații cutremurătoare făcute de tatăl său

Cine e românul ucis în Congo. Declarații cutremurătoare făcute de tatăl său

Cine e românul ucis în Congo. Sursă foto: Instagram

Într-o zi tristă, un tânăr român de 23 de ani, Petru Samolinski, a fost ucis într-un atac cu rachetă în Congo. Viața lui s-a încheiat brutal, lăsând în urmă o familie îngenuncheată de durere și o iubită sfâșiată de pierdere. Povestea lui Petru este una de curaj, de visuri mari și de sacrificii imense făcute în speranța unui viitor mai bun.

Petru Samolinski avea doar 23 de ani și era plin de speranțe și planuri de viitor. Tânărul își dorea să se căsătorească cu iubita sa și să își cumpere un apartament. Pentru a-și realiza aceste visuri, Petru a decis să plece în Congo, unde salariile erau mult mai mari decât în România. El spera ca misiunea sa să fie ultima și că, odată întors acasă, să își poată construi viitorul dorit.

Ce planuri de viitor avea Petru, tânărul ucis într-un atac cu rachetă în Congo

Înainte de tragicul incident, Petru discutase cu iubita sa despre planurile lor de viitor. Din păcate, visul lui Petru a fost curmat brusc, într-o explozie care i-a luat viața pe loc.

„A murit în suflul exploziei. A fost singurul care a murit pe loc. Era foarte curajos. Spunea că ce vrea Dumnezeu să se întâmple, aia să fie. Ieri am vorbit, înainte să se întâmple. A mers în speranţa că o să strângă nişte bani să aibă de unde să înceapă un viitor. Voia să-şi ia un apartament.

De-asta a şi plecat. Se gândea că dacă va fi să ne căsătorim, să avem unde să stăm. Era extraordinar, era diferit de toţi ceilalţi. A vrut să depăşească puţin condiţia financiară. Să treacă peste sistemul acesta românesc în care doar oamenii cu bani reuşesc să facă bani”, a povestit iubita sa, conform observatornews.ro.

Tatăl lui Petru, răpus de durere

Petru a plecat în Congo pentru a câștiga un salariu de 5.000 de dolari pe lună, un venit substanțial care îi permitea să strângă banii necesari pentru un apartament și pentru nuntă. Cu toate acestea, decizia sa de a pleca într-o zonă de conflict nu a fost una ușoară. A fost o dovadă a curajului său și a dorinței de a oferi un viitor mai bun pentru el și iubita sa.

„I-am făcut eu casă la cimitir,” a spus tatăl său, incapabil să-și revină din șoc. Petru era o lumină în viața lor, un tânăr cu multe vise și ambiții. Familia și apropiații săi îi plâng acum dispariția și încearcă să facă față golului imens lăsat în urma sa.

Pentru mulți, decizia de a pleca într-o zonă de conflict pare extrem de riscantă

Totuși, pentru Petru, aceasta a fost o oportunitate de a câștiga rapid banii necesari pentru a-și îndeplini visurile. Salariul de 5.000 de dolari pe lună oferea șansa de a economisi într-un timp relativ scurt, ceea ce nu ar fi fost posibil în România.

Pentru rudele lui Petru, vestea morții sale a fost devastatoare. „Era ultima dată. A zis că nu se mai duce. A vrut să facă bani pentru casă, să-și cumpere casă,” a declarat mătușa tânărului. Speranțele lor erau ca Petru să se întoarcă teafăr și să-și continue viața în Iași, alături de cei dragi.

Moartea lui Petru Samolinski nu este doar o pierdere personală pentru familie și prieteni, ci și un memento dureros al riscurilor pe care le implică munca în zone de conflict. Tânărul a plecat cu speranțe mari, dar a plătit prețul suprem. Tragedia sa subliniază pericolele acestor misiuni și sacrificiile pe care unii oameni le fac în căutarea unui viitor mai bun.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: