Redactia.ro
Home » Știri » Cine e tânărul care traduce prin semne declarații lui Vela și Arafat. Are o poveste impresionantă

Cine e tânărul care traduce prin semne declarații lui Vela și Arafat. Are o poveste impresionantă

GALERIE FOTO (2) Bogdan Anicescu

Bogdan Anicescu este tânărul care traduce în limbaj mimico-gestual declarațiile autorităților în cadrul conferințelor de presă. Are 31 de ani, este absolvent de Psihopedagogie Specială și este interpret în limbaj mimico-gestual în cadrul Asociației Naționale a Surzilor din România.

Pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne a apărut o poveste pe care mulți dintre noi ne-am fi dorit să o auzim mai devreme. Postarea îi este dedicată lui Bogdan, tânărul care îi ajută și pe cei surdo-muți să înțeleagă mesajele autorităților, dar și cum să se protejeze în plină pandemie de coronavirus.

Bogdan Anicescu

Cel mai recent l-am văzut pe Bogdan sâmbătă, 21 martie, în timpul conferinței de presă de la sediul Ministerului de Interne, alături de Raed Arafat (secretar de stat MI și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență), Marcel Vela (ministrul de Interne) și Bogdan Despescu (secretar de stat MI).

Redăm integral mesajul de pe Facebook

Bogdan are 31 de ani, este absolvent de Psihopedagogie Specială și este interpret în limbaj mimico-gestual în cadrul Asociației Naționale a Surzilor din România.

El este cel care ne ajută de fiecare dată când avem nevoie ca mesajele noastre să ajungă și la oamenii cu dificultăți de auz.

Un om de o modestie remarcabilă a venit după prima noastră transmisie live și ne-a spus:

– Vă mulțumesc!

– Pentru ce, Bogdan?

– Pentru că m-ați chemat și ați dat astfel, unei categorii aparte de oameni, șansa de a afla cum trebuie să se protejeze în această perioadă.

– Noi îți mulțumim pentru că din timpul tău liber vii să ne ajuți.

– În zilele acestea nu există timp liber! Mă bucur că pot face asta!

– E miezul nopții ai cu ce să te întorci acasă?

– Nu vă faceți probleme, vă rog! Mă descurc. Dar am o singura rugăminte, îmi puteți da o masca de protecție pentru acasă? Am grijă de o pisică pe care trebuie să o duc zilnic la tratament și as vrea să mă protejeze când ies din casă. Contra cost sau o să cumpăr una și v-o aduc data viitoare!

Dar noi am auzit doar „Data viitoare”, din care am înțeles angajamentul și dorința unui om cu suflet mare de a contribui la efortul pe care cu toții îl facem pentru limitarea îmbolnăvirilor.

El este Bogdan. Un român care și-a asumat să ne ajute dintr-un motiv pe care poate încă nu și l-a căutat, dar pe care noi i l-am găsit: din patriotism.

Mulțumim, Bogdan!

Cum se traduce coronavirus în limbajul mimico-gestual

Tânărul care traduce declarațiile aturorităților în cadrul conferințelor de presă a dezvăluit cum se traduce coronavirus în limbajul mimico-gestual. Bogdan Anicescu, susține că de fiecare dată va transmite mesajele despre criza Covid-19 din România cât mai fidel cu putinţă.

Multe semne sunt inventate de comunitate. Inclusiv pentru „Coronavirus” se foloseşte un gest care a devenit internaţional, format dintr-un semn pentru „coroană” şi ideea de „răspândire”, a declarat Bogdan pentru Mediafax.

Atât cât ţine de mine, voi încerca mereu să dau tot ce am mai bun când vine vorba de aceste informări”, a mai mărturisit tânărul.

Loading...